Remélem, nagyon jó csaták lesznek! – rallycross, ifj.Nedecki László

In sport
rallycross

Túl van Nedecki Lackó 2020 első rallycross versenyén.

A Kakucs Ringen megrendezett Országos Bajnokság első fordulója nem mindennapi fináléval ért véget Ifj. Nedecki László számára. Kis Vadkutyát kérdezem Kakucs Ring után, Rabócsi Ring előtt.

A pénteki adminisztratív és gépátvétel után szombaton már a rajtrácson láthattunk a Suzuki Swift 1.3 Junior kategóriás versenyautóddal. Miként is telt a szombatod?
Már a pénteki nap nagyon jól indult, minden rendben volt. Nagyon hiányzott a verseny, a küzdelem, a rallycross varázsa. A karantén alatt rengeteget készültem, edzettem, hogy a versenyidőszakra fizikálisan és mentálisan megfelelő állapotban legyek. Az első kvalin a negyedik voltam, majd a másodikon sikerült jobbat autóznom. Nagyon jó helyről vártuk a másnapot.

rallycross

Vasárnap a Warm Up után következett a harmadik kvalifikációs futam. Miként sikerült számodra?

– A Warm Up-on sikerült a legjobb időt autóznom. A harmadik kvalifikációs futamban nagyon jó csata után ötödik helyet autóztam, így összetettben negyedik helyen álltam.

Az elődöntőben is az első sorból indulhattam ahol egy biztos második helyet tudtam megszerezni.  

rallycross 

A kvali után következett a döntő futam ahol már hatan álltatok a rajtrácson. Itt miként muzsikált alattad a Swift?

– A döntő nagyon izgalmas csatákat hozott. Számomra és a kocsinak is nagy kihívás volt. Nagyon jól muzsikált a Suzuki.

Mennyire lepődtél meg vagy ijedtél meg, amikor a kisodródó sporttársad neked csapódott a versenyautójával?
Láttam, de már nem tudtam mit csinálni, vártam a csattanást. Az ütközés után jött a csata a pálya és köztem. Az ütközés az egy versenybaleset volt. A balesetben defektet kaptam, négy kört felnin teljesítettem, kész csoda, hogy a negyedik helyre sikerült behoznom az autót.

rallycross

Ezen a hétvégén már a Rabócsi Ringen szállsz harcba. Kellett-e javítani valamit a Swiften?
– Az autó jobb oldalán a srácok túlóráztak, de már a teszten sikerült rajthoz állnom.

 

Ha már hétvégén újra rallycross most épp a Rabócsi Ringen, miként sikerült a teszt napod?
– A teszt nagyszerűen sikerült. Pár kisebb hiba felszínre került, amit a hátralévő napokban tudunk orvosolni. Természetesen átvizsgáljuk az autót az utolsó csavarig, kitűnő állapotba kerül a versenyre.

 

A Kakucs Ringen egy defekt szólt közbe a jó eredmény elérésért folytatott küzdelemben. Máriapócsra mi jót kívánsz magadnak?
– Ahogy hallottam nagyon jó időt mondanak, és hála istennek én nagyon jól bírom a meleget, ez előnyt jelenthet számomra. Remélem, nagyon jó csaták lesznek, melyeket rengeteg néző kísér figyelemmel a helyszínen.

 

Szeretném megköszönni szervizcsapatunknak a precíz munkát, szponzorainknak és  a szurkolóinknak a  támogatást: Vadkutya család, Vadkutya Team, MNASZ Tehetség Gondozó Program, Gyöngyösi Gumiszerviz, Suzuki Kaiser, LONAX, KÉK-Kereszt Kisállatklinika, Szaniszló Gumiszerviz, Fram-Corr Kft., Incorr Metal Kft., Lemicro, Matricakell.hu, AlZink Kft., Egri Dobó István Gimnázium, MyDrink, Hajóka SportFotó, HBRK ASE Ózd, Lukács Kornél “Csucsu”.

 

Fotó: Csikó Milán – Bitto Zsolt – Hajóka

– Hajósi Miklós –

You may also read!

Az ARES Design készítette ezt a szexi, kabrió kétajtós Tesla-t

A nyitott kétajtós Tesla Model S valóban létezik, az ARES Design készítette ezt az eszméletlen megjelenésű Tesla-t.  Egy magánszemély

Read More...

Az elektromos járművek értékesítése Romániában folyamatosan rekordokat dönt

Ez a nagymértékű növekedés is alig több mint 2800 új EV-t jelent, de a világjárvány ellenére ez figyelemreméltó javulás. A

Read More...

Csúnyán elbukott az ADAC teszten az olcsó kínai EV, ha fontos a biztonság kerülje el messziről

Az ADAC töréstesztje megmutatja, hogy miért kell messziről elkerülni, a SUDA SA01 kínai elektromos autót. Az ADAC videóüzenetéhez nem szükséges

Read More...