A Bentley forradalmi villanymotort fejleszt

In elektromos autók
forradalmi villanymotor

A három éves fejlesztési projekt új e-axle elektromos erőforrást ígér. Az újrahasznosító rendszerrel kiküszöbölik a ritkaföldfémek használatát. A projektben több oktatási intézmény és vállalat is részt vesz, a cél, hogy 2026-ban már fel is tudják használni a gyártásban.

A Bentley bejelentett egy három éves fejlesztési tanulmányt, amellyel megújítanák az elektromos autók erőforrását. Ehhez egy ritkaföldfémektől mentes e-axle elektromos jármű meghajtást hoznának létre. Céljuk, hogy ennek segítségével 2026-ban bemutassák az első teljesen elektromos Bentley-t.

A tanulmány neve OCTOPUS (Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkit for Powertains which integrated Ultra high-speed motor Solutions: Optimalizált Összetevők, Teszt és szimuláció, eszköztár az Erőforráshoz Ultra nagy sebességű motor Megoldással integrálva) Az egész hírből talán a projekt elnevezése és a kép adja a legtöbb információt.

forradalmi villanymotor

Az biztos, hogy a Bentley nagyot akar durrantani. Csak az a kérdés, hogy 2026-ra hol fog tartani a konkurencia? Az pozitív, hogy a motort fejlesztik és nem az akkupakkot. Hiszen ha egy motor kevesebb energiaszükséglettel rendelkezik, az ugyanúgy lehet hatótáv növelő tényező.

Mindenesetre 2023-ra ígérik minden modelljük hibrid változatát és 2026-ra az első teljesen elektromos modellt.

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...