Tesla alapra épített elektromos Ford Mustang

In bemutató, elektromos autók, hír

Egy 840 lóerős prototípus készítése már folyamatban van. Az orosz cég, hogy bizonyítsa komolyságát, kiadott néhány képet a készülő kocsiról.

A Teslat és a Fordot sokáig nem tekintették közvetlen vetélytársaknak. A modellek túlságosan különböznek, pedig a Tesla rajongók a márkát a 21. század Fordjának tartják. A vadonatúj Mustang Mach-E-vel a Ford megindítja a támadást a Tesla ellen, leginkább az amerikai piac megszerzése a cél.

Néhány rajongó szerint, ezzel a Mustang nevet leértékeli a Ford, sőt nevetségessé teszi az elektromos SUV. Nem lenne jobb egy “valódi” elektromos Mustang? Pontosan ezt az ötletet valósítja meg az Aviar Motors oroszországi műhelye.

Az Aviar R67 néven készülő elektromos Mustang bárki számára elérhető lesz, például aki nem tartozik a Mustang Mach-E kedvelői közé. Ahogy a neve is mutatja, a formatervezés az 1967-es Ford Mustangot vette alapul: letisztult vonalak, három részes hátsó lámpa és széles hátsó sárvédők.

Az R67 könnyű kompozit karosszériája egy Tesla Model S platformjára épül. Az E-Mustang hajtásáról két elektromos motor gondoskodik, amelyeket egy 100 kWh-os akkumulátor táplál. Az autó készítői szerint kompatibilis lesz a Tesla gyors töltőállomásokkal.

Az e-Mustang belseje szintén nagyon ismerős lehet. Az Aviar Motors reprezentációi szerint határozottan felismerhetők a Tesla elemek, mint például a függőleges infotainment rendszer.

Már folyamatban van egy R67 prototípus készítése, amely 840 lóerőt és 2,2 másodperces gyorsulást ígér. A megtehető távolság 507 kilométer is lehet a töltések között. Az árat még nem jelentette be az orosz cég, de ez a szórakozás biztos, hogy nem lesz olcsó.

Forrás: motor1

You may also read!

A 490 ezer dolláros Lunaz Bentley S3 Flying Spur EV

A brit Lunaz csúcskategóriás klasszikus angol autók elektromos átalakítására specializálódott és már számos munkája fut az utakon. Elektromos használatot

Read More...
Egekben az üzemanyagárak

Egekben az üzemanyagárak

Márciusban is tovább emelkednek az üzemanyagárak. Szerdán (2021.03.03.) a benzin átlagára további 6 forinttal emelkedik, gázolajat pedig bruttó 2

Read More...
Formula E

Dobogós helyezéssel végzett a DS és António Félix da Costa Diriyah-ban

A DS TECHEETAH és António Félix da Costa a pódiumon végzett a szaúd-arábiai Diryah-ban megrendezett második éjszakai versenyen. Ahogy várható

Read More...