A japán belpiacra készült 2021-es Lexus ES 300h

In bemutató, hír

A Lexus megkapja a legújabb lítium-ion akkumulátort az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében.

A Lexus több új fejlesztéssel javítja az ES sedan-t, sajnos ezek egyelőre csak a hazai japán piacon lesznek elérhetőek a 2021-es modellévben.

Amíg a külseje szinte változatlan marad, a Lexus ES-t felszerelik az új biztonsági és kényelmi elemekkel, valamint a gyártó új akkumulátort ad a hibrid rendszerhez. Az ES 300h, az egyetlen Japánban elérhető hibrid rendszer a modell családon belül. A nikkel-hidrogén akkumulátort egy lítium-ion egységre cserélték, amely állítólag javítja az üzemanyag felhasználás hatékonyságát.

A WLTP kombinált ciklusban a Lexus ES300h eléri a 22,3 km/litert (4,8 l/100 km). Az előző akkumulátorral az átlagos üzemanyag fogyasztás 20,6 km/liter. A teljesítmény és nyomaték változatlan marad, a 2,5 literes hibrid hajtómű 178 lóerős és 202 Nm teljesítményt nyújt.

A biztonság sokat javul, a Lexus ES F Sport a külső visszapillantó tükröket kamerákkal váltja ki, amelyek a csúcsmodellekhez 2018 óta már elérhető. A 2021 frissítéssel a digitális tükrök referenciavonalakat jelenítenek meg a két monitoron, ezzel a járművezetők jobban meg tudják becsülni az érkező járművek távolságát vagy könnyebben érzékelik a falak és az akadályok közelségét. A vonalak közötti távolság 5 métert jelöl.

 

A továbbfejlesztett visszapillantó kamerarendszer mellett az összes Lexus ES modell alapfelszereltségként Parking Support Brake (teljesen önálló parkolási mód) és Blind Spot Monitor rendszert kap. A Lexus a 12,3 colos multimédia kijelzővel frissítette a SmartDeviceLink egységet, az Apple CarPlay és az Android Auto támogatásával. Kibővült az extrák sora egy nagyobb méretű vezeték nélküli okostelefon töltésére szolgáló töltőtálcával, hogy a nagyobb készülékekhez is illeszkedjen.

A 2021-es Lexus ES árai 5 990 000 jentől indul, ami 56 800 dollárnak felel meg.

Forrás: carscoops

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...