Az eladásra váró 1965-ös Mercedes-Benz 600 LWB Pullman érdekes története

In Téma, veterán

Az autókülönlegességet korábban a Kínai Népköztársaság egyik legmagasabb szintű vezetője használta reprezentatív célokra, később az Egyesült Államokba került és most értékesítésre vár.

Az eredeti állapotú 1965-ös Mercedes-Benz 600 LWB Pullman egykor Sanghaj polgármestere majd Kína külügyminisztere, Chen Yi tulajdonában volt. Az autó nagy utat tett meg, átkerült az Egyesült Államokba. Most egy autóritkaságokra szakosodott értékesítőháznál vár az eladásra, Philadelphiában.

Chen Yi az 1960-as években egy kormányzati terv részeként vásárolt kettő autót. A terv része volt, hogy megvizsgálják a kialakítását és részleteit. Végül ezek alapján elkészíthessék a saját változatú luxus limuzint. Összesen csak 304 darab négy ajtós Pullman modellt gyártottak, ebből kettőt szállítottak Kínába, az egyiket a terv részeként szétbontották.

Az LBI Limitednél készült jegyzék nem tartalmazza, hogy az autót mikor vitték az Egyesült Államokba, de a leírásban kiemelik, hogy a ritkaság eredeti állapotban van, soha nem nyúltak hozzá. 21 186 km-t mutat az órája.

A Mercedes-Benz 1963 és 1981 között gyártotta a 600 modellcsaládot. A limuzin változatai rendkívül népszerűek voltak a legmagasabb szintű a kormányzati vezetők körében szerte a világon. A pápa még egy speciális változatot is használt landaulet tetővel. A négyajtós modell mellett gyártottak hat ajtós limuzin változatot is. Az értékesítésre kínált modellt egy 6,3 literes V8-as hajtja, amely 247 lóerőt és 500 Nm nyomatékot eredményez.

Ennek az autónak a külseje és belseje egyaránt kitűnő állapotban, soha nem kellett restaurálni. Igaz, hogy a bőr kárpiton már látszik minimális kopás jele, de ez betudható az autó korának. Ami az árat illeti, 285 000 dollár.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...