Az 1000 lóerős teljesen elektromos BMW M5 2024-ben érkezhet

In elektromos autók, hír

A BMW-nél azt állítják, hogy a következő generációs M5, hibrid és teljesen elektromos változatban is megjelenik. A tervek szerint a “családi” sedan és esetleg kombi változata a korábban elképzelhetetlen 1000 lóerős teljesítménnyel is kapható lesz.

Úgy tűnik, hogy a következő generációs BMW 5 sorozata 2023 közepére elkészül és körülbelül 1 évvel később az új M5 is forgalomba kerül.

Az angol Car Magazine értesülése szerint két erőátviteli lehetőség közül lehet majd választani. Az egyik változat plug-in hibrid lesz, amely kombinálja a turbófeltöltővel szerelt V8-as benzinmotort, kb. 750 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot szolgáltat. Ugyanakkor nem ez a változat fogja maga mögé utasítani a vetélytársakat az utakon.

Készül egy teljesen elektromos M5 is, amely a tervek szerint 2024-ben vagy legkésőbb 2025-ben elérhető lesz. Ez a modell várhatóan a 135 kWh-os Gen V akkumulátort kapja, amely ugyanolyan 800 V-os, mint a Porsche Taycan-ban. Állítólag az autó három elektromos motorral készül, kettő a hátsó és egy az első kerekeket hajtja, ezzel a kombinációval 1000 lóerős teljesítményt produkál. Az autó kevesebb, mint 3 másodperc alatt képes lesz elérni a 100 km/óra sebességet és a WLTP hatótávolsága 700 km körül lehet.

A következő generációs BMW M5 nem lesz egyeduralkodó a nagy teljesítményű elektromos autók között. A Tesla elkészíti az S modell hárommotoros változatát, amely valószínűleg közel 1000 lóerős lesz.

Miközben a belső égésű motorok lassan elhalványulnak, úgy tűnik, hogy a szuper személyautók néhány évvel később újraértelmezve élik virágkorukat.

Forrás: carscoops

You may also read!

Veterán Villany

A múlt autói a jövő szolgálatában: legendás járműveket alakítanak át menő elektromos járgányokká – Veterán Villanyos

Richard „Moggy” Morgan és csapata nem ritkán a lehetetlennel kokettál: legendás kocsikat alakítanak át elektromos autókká, de úgy, hogy

Read More...
Korda Racing Supercar

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság

Read More...
drágul a gázolaj

Szerdától drágul a gázolaj

Szerdán a benzin átlagára nem változik, a gázolaj átlagára viszont emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. Így a hét közepén

Read More...