Készülnek a klasszikus Rolls-Royce elektromos autók, az árak 463 000 dollártól kezdődnek

In elektromos autók

A Rolls-Royce megerősítette, hogy a jövőben kizárólag e-autókat gyártó márka kíván lenni, de a cég még kivár és a megfelelő időben fogja piacra dobni az első elektromos járművét.

Ha valaki nem tud várni amíg elkészülnek az elektromos angol luxus autók, már most is vásárolhat egy elektromos angol ritkaságot, csak még nem a Rolls-Royce gyártól. A klasszikus brit elektromos autókat készítő cég a Lunaz, megkezdte a világ első elektromos klasszikus Rolls-Royce a Phantom V és a Silver Cloud átépítését.

A Lunaz autógyártó cég már készített Jaguar és Bentley elektromos klasszikus autókat és most csatlakozik a Phantom és a Silver Cloud EV-k összesen 30 darabosra tervezett járműkészlete. Az első elkészült autó egy 1961-es Rolls-Royce Phantom V. Teljes felújításon ment át és beépítették a Lunaz szabadalmaztatott elektromos erőátviteli rendszerét, valamint megkapta a cég teljes hardver- és szoftver fejlesztését.

A Phantom mellett a Lunaz a Rolls-Royce Silver Cloud-ot elkészíti többféle karosszéria stílusban, a négy ajtós limuzin, a két ajtós Coupe és a drop head Coupe is elérhető lesz elektromos hajtással.

A cég elektromos Rolls-Royce modelljei megvásárolhatók lesznek a világ bármely részéről. A Lunaz által készített Rolls-Royce Silver Cloud ára: 350 000 angol font (463 000 USD) helyi adók nélkül, míg az elektromos Rolls-Royce Phantom 500 000 fonttól (661 500 dollár) indul.

Az Silver Cloud I, II és III modellekhez a Lunaz 80 kWh akkumulátort épít be, amellyel 483 km-t megtehető távolságot tesz lehetővé. A Phantom V-be egy 120 kWh-os akkumulátort szerelnek, amellyel több, mint 483 km hatótávot biztosítanak. Minden, a Lunaz által átalakított autó fel van szerelve otthoni és gyors töltés funkcióval.

A hajtómű korszerűsítése mellett a Lunaz a klasszikus Rolls-Royce minden modelljét felszereli modern kényelmi eszközökkel. Ezek közé tartozik egy teljesen integrált információs és szórakoztató rendszer, amely magában foglalja a műholdas navigációt, két képernyőt a hátsó utasok számára, modern több zónás klímaberendezést, megosztott audiorendszert (elülső/hátsó) és természetesen az egyéni kéréseket is teljesítik.

Az első elkészült Phantom V-ben egy gördülő bár szolgáltatásai is megtalálhatók a tulajdonos kedvenc tequila márkájához igazítva készült.

„Mondanom sem kell, hogy minden autót testreszabunk, a vásárló egyéni ízlése szerint. Például a készülő 1961-es Phantom nyolc üléssel rendelkezik, elöl három utas számára, hátul három személynek és velük szemben még két utasnak készül ülőhely”- fogalmazott a Lunaz vezetője.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...