Kia Sorento PHEV 2021 elején érkezik az európai kereskedésekbe

In bemutató, elektromos autók

A Kia először bővíti a 2021-es Sorento kínálatát egy plug-in hibrid modellel.

A legkevesebb károsanyagot kibocsátó és legerősebb hajtással rendelkező Sorento, PHEV turbó benzines-hibrid hajtóművel rendelkezik, amely vízhűtéses 13,8 kWh-s akkumulátort és egy 90 lóerős elektromos motort kombinál a 1,6 literes T-GDi benzinmotorral. A kombinált hajtómű egy hatfokozatú automatikus sebességváltóhoz csatlakozik.

Önmagában a turbófeltöltéssel ellátott négyhengeres benzines egység 180 lóerőt és 265 Nm nyomatékot szolgáltat. A Sorento hibrid kombinált teljesítménye 265 lóerő és 350 Nm nyomaték.

A hatfokozatú automatikus sebességváltó mind a négy keréknek továbbítja az energiát, lehetővé téve a motor teljesítményének egyenletes elosztását, minimális energiaveszteséggel. A Kia szakemberei azt ígérik, hogy a gyorsulási reakció bármilyen sebességnél „azonnali”, közvetlen hozzáférést biztosít a rendelkezésre álló, akkumulátorban tárolt elektromos energiához.

A specifikációkat még nem tették közzé, de a Kia szerint az összes plug-in sorozat villamos energia kapacitása „elegendő lesz ahhoz, hogy a járművezetők a legtöbb városi közlekedésüket kizárólag elektromos energiával hajtsák végre”. A vezetési távolság és a CO2 kibocsátás megállapítása jelenleg zajlik és a Kia közli azokat az autó értékesítés kezdetének időpontjával együtt.

Azok a vásárlók, akik a Sorento Plug-in Hybrid-et választják, ugyanolyan praktikusságot és képességeket kapnak, mint a hagyományos üzemű Sorento. Ennek oka az, hogy a D-szegmens SUV platformját a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy befogadja az elektromos hajtóműveket.

Mivel az akkumulátor az utastér padlója alatt található, a Sorento Plug-in Hybrid ugyanazt a kabin- és poggyászterületet kínálja, mint a család többi modellje és öt vagy hét üléses konfigurációban is kapható lesz. Például mind a hét ülést használó a Sorento PHEV csomagtartója 175 liter, szemben a Sorento Hybrid 179 literével.

A PHEV modell ugyanúgy néz ki, mint a Sorento kínálat többi része, egyedül az „öko plug-in” jelvények és a töltőport az autó hátsó részen árulja el a különbséget. A koreai gyártású Sorento Plug-in Hybrid értékesítése valamennyi európai piacon 2021 elején kezdődik.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...