A VW ID.3 hatótávja 110 kilométerrel jobb, mint a hivatalos WLTP távolság

In elektromos autók

A Volkswagen ID.3 meghaladta a hivatalos WLTP értéket, egyetlen töltéssel autóztak a németországi Zwickau-ból a svájci Schaffhausenbe.

Az út 531 kilométer hosszú volt, amelyből 44%-ban autópályán, 56%-ban országúton haladtak, körülbelül 9 óra alatt jutottak el céljukhoz, átlagos sebességük 56 km/óra volt.

A tesztben használt VW egy ID.3 1. Pro Performance sorozatban gyártott modellje volt, amely az 58 kWh-s akkumulátorral készült és pontosan 111 km-rel meghaladta a hivatalos 420 kilométeres WLTP távolságot. Az autó átlagfogyasztása 10,9 kWh/100 km volt egy nagyon gazdaságos felhasználás mellett, több kiegészítő fogyasztó, például a DRL, a navigációs rendszer, a rádió és a HVAC, ideiglenesen vagy állandóan működve volt.

“Az autó mindent tartalmaz amire szükségünk van. Kompakt, de tágas, hűvös, szinte futurisztikus kialakítású és nagyon alacsony a légellenállása” – mondta Felix Egolf, a sofőr. „A nagyfeszültségű akkumulátorral, a hatékony hajtáslánccal és a gyors töltési képességgel a hosszú utazások sem jelenthetnek problémát. Ez a teszt egy erős üzenet a zwickau-i csapattól”- tette hozzá Reinhard de Vries, a Volkswagen Sachsen technológiai és logisztikai ügyvezető igazgatója.

A németországi 38 986 eurótól (13 800 000 forint/hivatalos magyar árlista nem található, MNB árfolyam alapján), az alapmodellhez képest 3411 euró (1,2 millió forint) prémiummal rendelkezik. A limitált ID.3 1.st kiadás 204 lóerős (150 kW) és 310 Nm nyomatékú villanymotorral büszkélkedhet. A 0–100 km/órás gyorsulás 7,3 másodperc alatt megtehető, miközben a maximális sebességet 160 km/órára korlátozza. A 77 kW teljesítményű akkumulátorcsomag opció 550 km-re növeli a távolságot a WLTP ciklusnak megfelelően (kíváncsian várjuk, hogy a tesztek során mennyivel haladja meg a hivatalos mérést).

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...