1400 lóerős Hongqi S9 PHEV hiperkocsi, 516 millió forintos árcímkével

In bemutató, hír

Tavaly szeptemberben, amikor az autó show-kat rendben megtartották, a kínai luxusmárka, a Hongqi két látványos koncepcióautót hozott Frankfurtba, az S9 hibrid hiperkocsit és az E115 elektromos SUV-ot.

A CarNewsChina szerint az S9 jövőre gyártásba kerül, 70 darab autó készítése a terv. Mennyi lesz az ára? Egy „kellemes” 10 millió jüan (1,45 millió dollár, kb. 516 millió forint) – ami még méltányos is, mert sokkal kevesebb, mint amit a bemutatón pletykáltak, akkoriban 2,2 millió dollár volt a tervezett ár. Mindenesetre a 10 millió jüanos árcímkével a Hongqi S9 a legdrágább kínai autó lett az autózás történelmében.

 

 

Az S9 hibrid hajtásláncának maximális teljesítménye 1400 lóerő. A gyorsulása nulláról 100 km/órára mindössze 1,9 másodperc. A legnagyobb sebességről a készítők az állítják, hogy eléri a 400 km/órát. Ha igazak ezek a látványos számadatok, akkor az S9 a világ leggyorsabb közúti gépjárművei közé fog tartozni.

 

A gyártó egyelőre annyit árult el, hogy a hibrid rendszert egy turbófeltöltős V8-as benzinmotorral kombinálták. Feltételezések szerint az S9 nagyon keveset fog mutatni a mérlegen, mivel teljes egészében szénszálas szerkezettel rendelkezik, még a kerekek is ultrakönnyű anyagból készülnek, legalábbis a kiállított koncepcióautót így mutatták be.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...

Fedezd fel a világot: bemutatkozik az új Harley-Davidson Pan America és Pan America Special

Ellenállónak építve, felfedezéshez fejlesztve, kalandokra tervezve - a Pan America a Harley-Davidson vadonatúj, “fedezz fel mindent” motorkerékpárja azoknak, akik

Read More...