Az átépített Tesla Model 3 versenyautó balesete a Pikes Peak-i edzésen

In elektromos autók, hír, sport

Lenyűgöző képek készültek a balesetről.

A Unplugged Performance által átépített egyik Tesla Model 3 Performance biztosan nem vesz részt a Pikes Peak híres hegyi versenyén, amelyet 2020. augusztus 30.-án vasárnap tartanak meg. Randy Pobst a hegy felső részén gyakorolt, amikor az autója elveszítette a tapadását és szó szerint lerepült az aszfaltcsíkról. A pilóta nem sérült meg, gond nélkül ki tudott szállni a kocsiból, de a 3-as modellnek viszont egy időre vége.

A balesetig minden rendben ment. Randy Pobst nagyon elégedett volt a Tesla-val az előző versenyeken. Annyira magabiztos volt, hogy az első helyen végzett és 26 másodperccel maga mögött hagyta a második helyen végzett versenyzőt. Elárulta, hogy ez a Tesla Model 3 a versenyzői karrierje hat legjobb autójának egyike (volt).

Kezdetben három Tesla Model 3 nevezett a Pikes Peak versenyre. Végül csak egy autó maradt, mivel Randy Pobst balesetét megelőzően Josh Allen is elhagyta az utat és a versenyautóját használhatatlanná tette. Az ő összetört kocsijáról is készült néhány fotó.

Talán el van átkozva a Tesla a Pikes Peak-en? Remélhetőleg nem. A harmadik, megmaradt autót Blake Fuller vezeti, aki 2016-ban rekordot döntött a Tesla S modelljével. Most a csapat minden tagja benne és az autójában bízik.

2018-ban minden rekordot megdöntött egy elektromos autó, amely nincs a piacon, mivel kifejezetten versenyzési célokra épített egyedi autó. Ez a szörnyeteg a Volkswagen ID.R, amelyet Romain Dumas vezetett, az ő rekordja 7’57”148. Sebastien Loeb 2013-ban egy Peugeot 208 T16-tal elért 8’13”878-as rekordja sokáig megközelíthetetlennek tűnt. A Tesla Modell 3 vajon jobb időt tud menni?

Forrás: motor1

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...