A 2020-as Seat Leon nagyon rosszul teljesített a jávorszarvas teszten

In hír

Az új Seat Leon is felkerült a listára, amelyen a jávorszarvas teszten elvérzett autók vannak.

Pedig az Mk8 VW Golf spanyol változatának a tervezői mindent elkövetnek, hogy sikerre vigyék az autót. Éles vonalvezetésű tetszetős dizájnt és kellemes belsőt alkottak. A Seat azonban elég nehezen kezelhető, ha gyors kanyarváltásra kényszerül.

A km77 tesztpilótája nem tudta teljesíteni a jávorszarvas-tesztet 73 km/órás sebességgel, ha az alap beállítású normál üzemmódban volt a kocsi. Ilyen sebességgel haladva a Leon egyenesen a kúpokon kívülre sodródott, nem volt irányítható. A kikerülő manőver sikeres teljesítéséhez az autót Sport módba kellett kapcsolni, így 75 km/órára tudták növelni a sebességet, de a Leon ekkor sem teljesített hibátlanul, szenvedett az alulkormányzástól.

Érdekes, hogy az előző generációs Leon 77 kilométeres sebességgel teljesítette a jávorszarvas tesztet 1,5 literes, mild-hibrid TSI motorral és ugyanolyan 225/40 R18 Bridgestone Potenza gumik voltak mindkét modellen.

Az új Leon nem olyan jól irányítható, mint az elődje, de mégis a legutóbbi teszteken pozitív véleményt alkottak róla.

Az új Leon többféle összeállítással kapható. A csúcs modell az új Cupra Leon, amelyben egy 2,0 literes TSI benzinmotor található és háromféle teljesítménnyel kapható. A belépő 242 lóerős 370 Nm-rel, a legnépszerűbb teljesítmény a Cupra Leonban van 296 lóerővel és 400 Nm-rel. Talán a legizgalmasabb a Cupra Leon Wagon, amely 306 lóerős és 400 Nm-es motort kapott.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...