A legelső elektromos SEAT már 1992-ben elkészült, de mindössze 55 km megtételére volt képes

In elektromos autók

A SEAT Mii Electric 260 km-es WLTP hatótávolsága is óriási fejlődés a közel harminc éves Toledo-hoz képest.

Az Mii Electric az első teljesen elektromos SEAT modellcsalád, de nem a legelső elektromos autó, amelyet a Spanyol gyártó valaha készített, az első különleges EV-t 1992-ben mutatták be.

A barcelonai 1992-es olimpia számára kifejlesztett SEAT Toledo Electric, amely az elmúlt 70 évben készült 16 speciális SEAT projekt (SEAT Heritage Collection) között szerepel.

Az elektromos Toledo csendben és ami még fontosabb emisszió nélkül kísérte az olimpiai lángot az 1992-es megnyitó ünnepség felé vezető út utolsó szakaszán.

Az ólom sav akkumulátor technológia egyszerűen nem bizonyult kivitelezhetőnek a kereskedelmi bevezetésre. A SEAT Toledo Electric-be 16 darab ólom savas akkumulátort szereltek, amellyel mindössze 55 km távolságra volt képes eljutni a városi forgalomban.

Az alacsony kapacitású akkumulátorok és a nehéz villanymotor 530 kg-mal nehezítette az autót, az eredeti belsőégésű motorral rendelkező társához képest. Ez a kombináció valóban nem volt működőképes.

SEAT Toledo Electric specifikációk:

  • hatótáv: 55 km városban (alacsony sebességgel)
  • 16 ólom sav akkumulátor
  • gyorsulás: 0-70 km/óra! 28 másodperc alatt
  • maximális sebesség 100 km/óra
  • 16 kW-os villanymotor
  • 1545 kg saját tömeg (ICE hajtás: 1015 kg)

A SEAT Toledo Electric és a 2020-as SEAT Mii Electric specifikációk összehasonlítása, beleértve a 36,8 kWh-s akkumulátor és a 260 km-es hatótáv megmutatja, milyen nagy ugrás történt kevesebb, mint 30 év alatt.

Az Mii Electric a piac legjobb EV modelljéhez csak éppen közelít hatótávban, teljesítményében, és méretében. Valójában ez a Seat EV a belépő szint Európában.

Mivel a műszaki fejlődés nem lassul, biztosak lehetünk benne, hogy nem kell további 30 évet várnunk, hogy az autózás áttérjen a teljesen elektromos használatra.

Forrás: insideev’s

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...