A 2012 lóerős Aspark Owl EV Hypercar készen áll a gyártásra

In elektromos autók

A japán Aspark Owl elektromos hiperautó prototípusa tavaly nyilvánosan mutatkozott be és már a gyártásra szánt specifikációval készen van, hogy ősszel piacra léphessen a korlátozott 50 darabos sorozatával szerte a világon.

A Manifattura Automobili Torino segítségével tervezett Owl a nyáron rengeteg tesztet hajtott végre a Misano World Circuit pályán. A próbák során mindössze 1,72 másodperc alatt sikerült elérnie a 100 km/órát álló helyzetből, ehhez szüksége volt a Michelin Pilot Sport Cup 2 Road Legal gumiabroncsok tapadására.

 

A teljesen elektromos Owl 2 900 000 euróba (kb. 1 035 300 000 forint) kerül. Az új, japán gyártó szerint nemcsak a világ legjobban gyorsuló autója, hanem valószínűleg a legalacsonyabb közúton is legálisan használható E-hiperautó is, magassága mindössze 99 cm.

„Nagy megtiszteltetés az Aspark számára, hogy elsőként, rekordidő alatt elérte ezt az eredményt. Amikor először meghirdettük a projektet, senki sem hitte, hogy meg lehet ennyi idő alatt valósítani: igaz, hogy nincs nagy múltunk, de most elkészültünk az első japán elektomos hiperautóval. Ez a különleges autó volt a víziónk, készségeink és mérnöki képességeink bizonyítéka, hogy elkezdődik a sorozatgyártása.”- mondta az Aspark vezérigazgatója, Joshida.

„Nagyon várjuk, hogy az Owl eljusson az első vásárlóhoz: teljesen más szintű vezetést és gyorsulást fog megtapasztalni. Még több erőforrást és mérnököt állítottunk a projektre és az Aspark ezen túl kíván menni, hogy folyamatosan növekedjen és hihetetlen gépeket és termékeket készítsen az ügyfeleknek.”

Mivel az első autók már legurultak a futószalagról, most már csak annyit tehetünk, hogy valaki ezt a 2 012 lóerős gépet más hiperautókkal, például a világ Bugatti-val vagy a Koenigsegg-el esetleg a horvát Rimac szuperkocsival szembe tudja állítani. Magától értetődőik, nem ijedünk meg a kihívástól.

Forrás: carscoops

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...