Új Lamborghini 18000 dollárért? Majdnem, de ez most egy kerékpár

In bemutató, hír

A Lamborghini ismét összeállt a Cervelo Cycles-el, ezúttal egy limitált kiadású, Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition névre keresztelt kerékpárt mutatott be.

A kerékpárt korlátozott példányszámban, mindössze 63 darabban limitálták. A ritka biciklivel megünnepli az autógyártó 1963-as alapítását és tiszteleg az Aventador SVJ előtt, amely 2018-ban megdöntötte a rekordot a Nurburgring Nordschleife-en, 6:44,97-es köridővel.

“Ugyanúgy, ahogy a Lamborghini Aventador SVJ növeli a teljesítmény szintjét a közúti szuperautók szegmensében, a Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition-t is azért alkották meg, hogy megbirkózzon az olasz Dolomit-Alpok legnagyobb lejtőivel” – mondta az autógyár szóvivője. “Létezését az Aventador SVJ ihlette: minden szempontból gyors, de könnyen kezelhető és kiszámítható viselkedés jellemzi.”

A Raging Bull szerint a Cervelo R5 csak csúcsminőségű olasz alkatrészekből van összeállítva. Néhány jellemző: Vittoria Corsa Pro gumiabroncsok, Campagnolo Bora One kerekek, a Campagnolo Super Record EPS mechanikus váltó, Deda Elementi kormány és Fizik Aliante nyereg.

Az új kerékpár már megvásárolható a hivatalos Cervelo kereskedőknél. A hivatalos ár: 18 000 dollár, amennyiért akár egy vadonatúj autót is kaphat, mint például egy Toyota Yaris-t vagy kevesebb, mint 9000 dollárért vásárolhat egy pár éves, kiváló állapotú Mazda MX-5 Miata élményautót, de valószínűleg kevesen engedhetik meg maguknak, hogy 200 ezer dollárnál többet költsenek egy szuper autóra.

Forrás: carscoops

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...