A Skoda befejezte a teljes Citigo modellcsalád gyártását

In elektromos autók, hír

A hír az Egyesült Királyságból származik, de az egész európai piacot érinti.

A Skoda leállította a Citigo városi autóinak teljes gyártását, amely a legutóbbi modellfrissítés után csak teljesen elektromos Citigo iV néven volt elérhető. Állítólag az autógyár nem tervezi további ilyen autók gyártását, annak ellenére, hogy nagy az igény rá, gyorsan elkelt az összes piacra dobott kisautó.

Korábbi hírek szerint, a Citigo iV-t ideiglenesen vonták ki az Egyesült Királyság piacáról, miután eladták az országba szállított 400 darabot. A legfrissebb információk szerint az intézkedés állandó és az összes európai piacon bevezetésre kerül. A Car Magazine Alan Favey-t, a Skoda globális értékesítési és marketingfőnökét idézi – „a Citigo eltűnt. Ami Európát illeti, elkelt az utolsó is. Nem cseréljük le a Citigo-t és a jövőben sem áll szándékunkban ekkora autóval rendelkezni.”

Az európai piac nem marad városi mini nélkül, a Citigo testvérmodelljei, a Volkswagen Up! és a Seat Mii továbbra is gyártásban marad. Az kijelentések szerint a Skoda nem tervezi saját városi kocsi forgalomba hozatalát, de nagy valószínűséggel elkészíti a Volkswagen ID.1 EV saját változatát.

Várhatóan a VW Group MEB platformjának egyszerűsített változatára épül. Nem tudni mikor fog pontosan megjelenni az ID.1, de 2025-re várható a bemutató; ha ez a dátum pontosnak bizonyul, akkor a koncepcióautóra már 2023-ban számíthatunk.

A tervezett ID.1 hatótávolsága 300 km, akkumulátor csomagja legfeljebb 36 kWh és az ára pedig 20 000 euró alatt lesz. A VW csoport várhatóan már nem fejleszti tovább a belső égésű motorjait a városi minikben; az ID.1 járműcsaláddal kívánja kiváltani modelljeit, ezzel folytatva az autóipar új trendjét, az ICE járművek teljes EV-vel helyettesítését.

Forrás: insideevs

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...