A Skoda befejezte a teljes Citigo modellcsalád gyártását

In elektromos autók, hír

A hír az Egyesült Királyságból származik, de az egész európai piacot érinti.

A Skoda leállította a Citigo városi autóinak teljes gyártását, amely a legutóbbi modellfrissítés után csak teljesen elektromos Citigo iV néven volt elérhető. Állítólag az autógyár nem tervezi további ilyen autók gyártását, annak ellenére, hogy nagy az igény rá, gyorsan elkelt az összes piacra dobott kisautó.

Korábbi hírek szerint, a Citigo iV-t ideiglenesen vonták ki az Egyesült Királyság piacáról, miután eladták az országba szállított 400 darabot. A legfrissebb információk szerint az intézkedés állandó és az összes európai piacon bevezetésre kerül. A Car Magazine Alan Favey-t, a Skoda globális értékesítési és marketingfőnökét idézi – „a Citigo eltűnt. Ami Európát illeti, elkelt az utolsó is. Nem cseréljük le a Citigo-t és a jövőben sem áll szándékunkban ekkora autóval rendelkezni.”

Az európai piac nem marad városi mini nélkül, a Citigo testvérmodelljei, a Volkswagen Up! és a Seat Mii továbbra is gyártásban marad. Az kijelentések szerint a Skoda nem tervezi saját városi kocsi forgalomba hozatalát, de nagy valószínűséggel elkészíti a Volkswagen ID.1 EV saját változatát.

Várhatóan a VW Group MEB platformjának egyszerűsített változatára épül. Nem tudni mikor fog pontosan megjelenni az ID.1, de 2025-re várható a bemutató; ha ez a dátum pontosnak bizonyul, akkor a koncepcióautóra már 2023-ban számíthatunk.

A tervezett ID.1 hatótávolsága 300 km, akkumulátor csomagja legfeljebb 36 kWh és az ára pedig 20 000 euró alatt lesz. A VW csoport várhatóan már nem fejleszti tovább a belső égésű motorjait a városi minikben; az ID.1 járműcsaláddal kívánja kiváltani modelljeit, ezzel folytatva az autóipar új trendjét, az ICE járművek teljes EV-vel helyettesítését.

Forrás: insideevs

You may also read!

Az ARES Design készítette ezt a dögös, kabrió kétajtós Tesla-t

A nyitott kétajtós Tesla Model S valóban létezik, az ARES Design készítette ezt az eszméletlen megjelenésű Tesla-t.  Egy magánszemély

Read More...

Az elektromos járművek értékesítése Romániában folyamatosan rekordokat dönt

Ez a nagymértékű növekedés is alig több mint 2800 új EV-t jelent, de a világjárvány ellenére ez figyelemreméltó javulás. A

Read More...

Csúnyán elbukott az ADAC teszten az olcsó kínai EV, ha fontos a biztonság kerülje el messziről

Az ADAC töréstesztje megmutatja, hogy miért kell messziről elkerülni, a SUDA SA01 kínai elektromos autót. Az ADAC videóüzenetéhez nem szükséges

Read More...