A Skoda befejezte a teljes Citigo modellcsalád gyártását

In elektromos autók, hír

A hír az Egyesült Királyságból származik, de az egész európai piacot érinti.

A Skoda leállította a Citigo városi autóinak teljes gyártását, amely a legutóbbi modellfrissítés után csak teljesen elektromos Citigo iV néven volt elérhető. Állítólag az autógyár nem tervezi további ilyen autók gyártását, annak ellenére, hogy nagy az igény rá, gyorsan elkelt az összes piacra dobott kisautó.

Korábbi hírek szerint, a Citigo iV-t ideiglenesen vonták ki az Egyesült Királyság piacáról, miután eladták az országba szállított 400 darabot. A legfrissebb információk szerint az intézkedés állandó és az összes európai piacon bevezetésre kerül. A Car Magazine Alan Favey-t, a Skoda globális értékesítési és marketingfőnökét idézi – „a Citigo eltűnt. Ami Európát illeti, elkelt az utolsó is. Nem cseréljük le a Citigo-t és a jövőben sem áll szándékunkban ekkora autóval rendelkezni.”

Az európai piac nem marad városi mini nélkül, a Citigo testvérmodelljei, a Volkswagen Up! és a Seat Mii továbbra is gyártásban marad. Az kijelentések szerint a Skoda nem tervezi saját városi kocsi forgalomba hozatalát, de nagy valószínűséggel elkészíti a Volkswagen ID.1 EV saját változatát.

Várhatóan a VW Group MEB platformjának egyszerűsített változatára épül. Nem tudni mikor fog pontosan megjelenni az ID.1, de 2025-re várható a bemutató; ha ez a dátum pontosnak bizonyul, akkor a koncepcióautóra már 2023-ban számíthatunk.

A tervezett ID.1 hatótávolsága 300 km, akkumulátor csomagja legfeljebb 36 kWh és az ára pedig 20 000 euró alatt lesz. A VW csoport várhatóan már nem fejleszti tovább a belső égésű motorjait a városi minikben; az ID.1 járműcsaláddal kívánja kiváltani modelljeit, ezzel folytatva az autóipar új trendjét, az ICE járművek teljes EV-vel helyettesítését.

Forrás: insideevs

You may also read!

Veterán Villany

A múlt autói a jövő szolgálatában: legendás járműveket alakítanak át menő elektromos járgányokká – Veterán Villanyos

Richard „Moggy” Morgan és csapata nem ritkán a lehetetlennel kokettál: legendás kocsikat alakítanak át elektromos autókká, de úgy, hogy

Read More...
Korda Racing Supercar

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság

Read More...
drágul a gázolaj

Szerdától drágul a gázolaj

Szerdán a benzin átlagára nem változik, a gázolaj átlagára viszont emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. Így a hét közepén

Read More...