A VW úgy gondolja, hogy 2023-ig képes lesz utolérni a Teslát

In elektromos autók

A VW-csoport tervezési vezetője, Bernd Osterloh úgy véli, hogy a cég képes megfelelni a Tesla évi 900–1,5 millió darab elektromos jármű gyártási szintjének 2023-ig vagy még hamarabb is elérheti a kitűzött célt.

Osterloh a Welt am Sonntag-nak adott interjúban közölte, hogy a VW az amerikai EV-gyártót akár meg is előzheti, mindez a moduláris elektromos meghajtású mátrix platformnak (MEB) köszönhető.

„Ha a Tesla három gyárat hoz létre, ahol 300–500 000 autót lehet gyártani, akkor 900 000–1,5 millió közötti járműről beszélünk összességében. Ugyanezt szeretnénk elérni 2023-ban, de valószínűleg korábban teljesítjük ezt a szintet.”

Osterloh felállított egy Artemis nevű mérnöki munkacsoportot, az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann vezetésével. Célja, hogy technológiai fejlesztéseivel segítse a VW-csoportot a Teslához való felzárkózásában – írja az Autonews Europe.

“Előnyünk, hogy a szoftverünk már az autóban van, amelyet adatgyűjtésre használhatunk” – mondta Osterloh. “Ha a rendszerünket beüzemeljük, sokkal több adatunk lesz rövid időn belül.”

Azt is elmondta a német sajtónak, hogy a VW jelenlegi költségvetési terve elegendő lesz ahhoz, hogy segítsen a koronavírus-válság és más beruházási kérdések leküzdésében.

„Jelenleg még megnövekedett munkáról beszélünk. A Golf segítségével tavaly nyáron elértük a kijelölt termelési szintet, ehhez extra műszakokat kellett bevezetni. A németországi négynapos munkahét nem jelent problémát számunkra.”

Forrás: carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...