A VW úgy gondolja, hogy 2023-ig képes lesz utolérni a Teslát

In elektromos autók

A VW-csoport tervezési vezetője, Bernd Osterloh úgy véli, hogy a cég képes megfelelni a Tesla évi 900–1,5 millió darab elektromos jármű gyártási szintjének 2023-ig vagy még hamarabb is elérheti a kitűzött célt.

Osterloh a Welt am Sonntag-nak adott interjúban közölte, hogy a VW az amerikai EV-gyártót akár meg is előzheti, mindez a moduláris elektromos meghajtású mátrix platformnak (MEB) köszönhető.

„Ha a Tesla három gyárat hoz létre, ahol 300–500 000 autót lehet gyártani, akkor 900 000–1,5 millió közötti járműről beszélünk összességében. Ugyanezt szeretnénk elérni 2023-ban, de valószínűleg korábban teljesítjük ezt a szintet.”

Osterloh felállított egy Artemis nevű mérnöki munkacsoportot, az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann vezetésével. Célja, hogy technológiai fejlesztéseivel segítse a VW-csoportot a Teslához való felzárkózásában – írja az Autonews Europe.

“Előnyünk, hogy a szoftverünk már az autóban van, amelyet adatgyűjtésre használhatunk” – mondta Osterloh. “Ha a rendszerünket beüzemeljük, sokkal több adatunk lesz rövid időn belül.”

Azt is elmondta a német sajtónak, hogy a VW jelenlegi költségvetési terve elegendő lesz ahhoz, hogy segítsen a koronavírus-válság és más beruházási kérdések leküzdésében.

„Jelenleg még megnövekedett munkáról beszélünk. A Golf segítségével tavaly nyáron elértük a kijelölt termelési szintet, ehhez extra műszakokat kellett bevezetni. A németországi négynapos munkahét nem jelent problémát számunkra.”

Forrás: carscoops

You may also read!

Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...

Kiesett egy kerék? Nem probléma, a GMC Yukon akkor is tovább megy

A Morgan 3 Wheeler gyártása már rég megszűnt, de ez a sofőr úgy gondolta, ha nekik sikerült három keréken

Read More...