Az új Tesla Model S Plaid egész jót ment Laguna Seca-ban

In elektromos autók

A napokban került fel egy videó az internetre, amelyben egy Tesla Model S Plaid 1:30,3-as időt fut a WeatherTech Raceway Laguna Seca pályán, a teljes kört egy fedélzeti kamerával rögzítette a videó feltöltője.

A klipet egy Sebastian Vittel nevű felhasználó (egyértelműen álnév) tette közzé a YouTube-on, elmondása szerint ő vezette az autót. Azt mondja, hogy a Model S Plaid prototípus egyedi Michelin Sport Cup 2 gumiabroncsokkal volt szerelve, amely majd az alapfelszereltség része lesz. Ezt a EV-t versenyüléssel szerelték, de állítólag ezt leszámítva már a végső, sorozatgyártásba kerülő autóval teljesítette a mért kört.

Az 1:30,3-as idő egészen jónak számít egy ekkora méretű és tömegű autótól, mint a S modell. A köridő érzékeltetésére a Laguna Seca-n a sorozatgyártású autók körrekordját tavaly a Motor Trend pilótája állította fel, egy McLaren Senna-val, a mért idő: 1:27.62.

Reméljük, hogy a Model S Plaid nem csak a pályán lesz lenyűgöző a teljesítményével. A Tesla azt állítja, hogy a három elektromos motor több mint 1100 lóerős teljesítményt ad le, így az EV kevesebb, mint 2 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát, a negyed mérföldet 9 másodperc alatt teljesíti és 320 km/óra végsebességre lesz képes. Sőt, az állítólagos hatótávolsága 836 km lesz, bár ezt az értéket még hivatalosan nem erősítették meg.

A Tesla már kijelentette, hogy a 2021-ben piacra kerülő Model S Plaid ára 139990 dollártól indul, ez nagyon sok pénz, de még ésszerű is lehet, ha figyelembe vesszük az elért teljesítményt.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...