Páneurópai villanyautótöltő-hálózatot kínál a Kia

In elektromos autók
KiaCharge

A Kia Motors ma bemutatta a KiaCharge névre keresztelt új, nyilvános páneurópai töltőszolgáltatását. A márka villanyautóit és hálózatról is tölthető (Plug-in) hibridjeit használók így egyszerűen, mindössze egyetlen kártya és egy app használatával elérhetik Európa legnagyobb töltőhálózatát. A szolgáltatás árai különösen vonzóak, és a felhasználók töltési szokásaihoz igazíthatók.

A Digital Charging Solutions-szel (DCS) kötött együttműködés keretében a KiaCharge-on keresztül közel 160 000 egyen- és váltóáramú töltő válik elérhetővé Európa-szerte.

KiaCharge
A KiaCharge-ra való regisztrálás után a felhasználók valamennyi európai nagy szolgáltató töltőit elérhetik egyetlen platformon keresztül, így különösen egyszerű és gyors lesz a töltés. Ráadásul az eRoaming használatával a felhasználók egész Európában egyetlen megállapodás alapján tölthetnek, így nincs szükség külön szerződésekre és fizetési megoldásokra sem, hiszen a rendszer a havi felhasználásról egyetlen számlát állít ki az ügyfélnek.
Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: “A töltés nehézkessége ma még sokakat távol tart az elektromos autózástól. A folyamatok és a használat leegyszerűsítésével a Kia a korábbinál jóval szélesebb vevőkör számára teszi lehetővé a villanyautózást.”
Az akkumulátortechnológiák fejlődésével az elektromos autók hatótávja évről évre növekszik. A Kia e-Niro 64 kWh-s csomagjával akár 455 km megtételére is képes egyetlen feltöltéssel, így az emissziómentes autózás már hosszabb távokon is stílusos és vonzó alternatíva lehet.

Már a közeli jövőben egyre többen váltanak majd a belső égésű autózásról elektromosra, amelynek hatására az utcai töltőhálózatok iránti igény (a McKinsey 2018. augusztusi tanulmánya szerint) közel 35%-kal növekszik majd a következő tíz évben.

KiaCharge – egyetlen regisztráció egész Európában

A KiaCharge használóinak az eRoaming szolgáltatás használatával az Európai töltőhálózat egyetlen regisztrációval lesz elérhető, így nincs szükség külön megállapodásokra, a havi fogyasztásról – a töltések helyétől függetlenül – egyetlen közös számla érkezik.
A szolgáltatás weboldalán minden fontos információ megtalálható a hálózatról, a tarifákról, és az ügyfelek a fogyasztásukat is folyamatosan nyomon követhetik. A szolgáltatással járó applikáció az utazás megtervezésben is segít a töltőhelyek elérhetőségének figyelembevételével. A felhasználók az autó saját infotainment rendszerén keresztül találhatnak töltőpontokat.
A KiaCharge használói egyetlen rádiófrekvenciás (RIFD) kártyával, vagy pusztán az app segítségével is elérhetik a DCS valamennyi oszlopát. Az applikáció valós időben jeleníti meg a töltőhelyek elérhetőségét és árait. A havi fogyasztásról – a töltési helyektől függetlenül – egyetlen közös számla érkezik.
A KiaCharge a vezetési szokásokhoz igazodó tarifákat is kínál, sőt, a keveset autózók külön is kifizethetik töltéseiket mindenféle regisztráció nélkül, és akár fixáras előfizetések is elérhetők azok számára, akik sokat töltik autójukat különböző helyeken.
A tarifákat úgy alakították ki, hogy ne csak a töltés lehessen gyors és kényelmes, de a fizetéssel se legyen gond.

Bevezetési terv

A KiaCharge hét európai piacon már idén szeptemberben-októberben elindul. Először Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban, majd Ausztria, Franciaország, Németország és Svájc következik, de az Egyesült Királyságban is elérhető lesz a szolgáltatás már idén. A Kia folyamatosan fejleszti rendszerét, így a csatlakozott országok listája is folyamatosan bővül majd. Magyarország is a későbbiekben csatlakozik a fent említett rendszerhez.

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...