A Neta Eureka 03 Concept válasza a Tesla Model 3-ra

Lekerekített karosszériával és az egyedi díszítéseivel a kínai elektromos autógyár legújabb koncepcióautója jövőbelinek és nagyon modernnek tűnik.

A Tesla Model 3 mára a világ egyik legismertebb EV-je, amely a technikai fejlettsége mellett a jellegzetes formavilágának és a hűtőrács nélküli orr részének is köszönhető. De úgy tűnik, hogy hamarosan új vetélytársat kap, amely a múlt heti 2020-as pekingi autószalonon mutatkozott be, Neta Eureka 03 Concept néven. A karcsú art deco dizájnnal büszkélkedő Eureka 03 a Neta fiatal autógyár harmadik modellje lehet, az U és N01 után.

A Neta 800 kilométeres hatótávot ígér a kissé már elavult NEDC teszt használatával, derül ki a CarNewsChina.com Facebook bejegyzéséből. Egy kis matekozás után az EPA besorolása még mindig elég jónak mondható, ami 560 km-nek felel meg. Összehasonlításképp egy normál hatótávolságú Tesla Model 3, hátsókerék meghajtással 400 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, míg az összkerék meghajtású, növelt hatótávú változat már 516 km-t tett meg az EPA teszt során.

Az Eureka 03 gyorsulása 100 km/órára körülbelül 4 másodperc, ami sokkal jobb mint a Tesla alapmodell 5,3 másodperce, de az erősebb Model 3 elég jónak mondható 4,4 másodpercétől is jobb. Természetesen a Tesla már gyártja a Model 3 Performance-t, amely mindössze 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órát és 480 kilométeres hatótávval rendelkezik (EPA).

A 4800 mm hosszú, 1999 mm széles és 1400 mm magas Neta kellemes méretekkel és ideális arányokkal rendelkezik. Az éles, Y alakú fényszórói kissé hasonlítanak a Polestar 2-re, de sokkal nagyobbak. A széles, éles vonalú alsó szelőzőrács biztosítja az elektromos alkatrészek hűtését, valamint egyedi megjelenést kölcsönöz az Eureka 03-nak. Háromszög alakú díszítés az autó oldalán szépen párosul az öt küllős, virág mintájú kerekekhez.

Az ötajtós luxusautó tetővonala szépen ívelt és a tetőrész vége egy gyönyörű formájú pótféklámpát kapott. Azonban a farrész összképét elrontották a hátsó szárnnyal, amely kicsinek tűnik az EV méreteihez képest. Szerencsére a figyelemfelkeltő hátsó lámpa és a nagy méretű diffúzor megmentik a látványt.

A CarNewsChina.com értesülései szerint, a Neta Eureka 03 sorozatgyártású változata valamikor 2022-ben megérkezhet Kína útjaira.

Forrás: insideevs

Verified by MonsterInsights