A Kia történelmének legjobb negyedéves európai értékesítését zárta 2020 harmadik negyedévében – Kia rekord értékesítés

In hír
Kia rekord értékesítés

A Kia Motors minden idők legjobb negyedévét zárta az európai piacon. Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA)* adatai alapján a Kia 132 933 új autót értékesített Európában idén július és szeptember között.

Kia rekord értékesítés

Ez 10,0%-os növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva (120 846 darab), és a márka eddigi legsikeresebb negyedévénél (a 132 174 darabbal zárt tavalyi első negyedévnél) is kiemelkedőbb eredmény.
A kivételes sikerhez nagyban hozzájárultak a Kia Hybrid 48V (MHEV), hibrid (HEV), plug-in hibrid (PHEV) és tisztán elektromos (EV) modelljei is.

Az elektromos hajtású Kia modellek (EV) értékesítése 2020-ban 155,2%-kal, a plug-in hibrideké (PHEV) 75,8%-kal nőtt. Az ilyen modellek immár a Kia európai eladásainak több mint egynegyedét adják (28,6%).
Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője így kommentálta a sikert: “Az európai piac év közepén történt összeomlása után immár a felépülés jelei mutatkoznak. Harmadik negyedéves sikereinkben kétségtelenül szerepet játszottak az év korábbi hónapjaiból visszamaradt, elhalasztott vásárlások is, de elektromos hajtású modelljeink népszerűsége vitathatatlan. A Kia folyamatosan bővülő hibrid és plug-in hibrid kínálata mellett a márka a minőség, a formák és az értékek iránti legendás elkötelezettsége szintén komoly szerepet kapott abban, hogy kínálatunk ilyen remekül találkozott vásárlóink fejlett hajtásláncok iránti igényével.”

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...