A Kia történelmének legjobb negyedéves európai értékesítését zárta 2020 harmadik negyedévében – Kia rekord értékesítés

In hír
Kia rekord értékesítés

A Kia Motors minden idők legjobb negyedévét zárta az európai piacon. Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA)* adatai alapján a Kia 132 933 új autót értékesített Európában idén július és szeptember között.

Kia rekord értékesítés

Ez 10,0%-os növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva (120 846 darab), és a márka eddigi legsikeresebb negyedévénél (a 132 174 darabbal zárt tavalyi első negyedévnél) is kiemelkedőbb eredmény.
A kivételes sikerhez nagyban hozzájárultak a Kia Hybrid 48V (MHEV), hibrid (HEV), plug-in hibrid (PHEV) és tisztán elektromos (EV) modelljei is.

Az elektromos hajtású Kia modellek (EV) értékesítése 2020-ban 155,2%-kal, a plug-in hibrideké (PHEV) 75,8%-kal nőtt. Az ilyen modellek immár a Kia európai eladásainak több mint egynegyedét adják (28,6%).
Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője így kommentálta a sikert: “Az európai piac év közepén történt összeomlása után immár a felépülés jelei mutatkoznak. Harmadik negyedéves sikereinkben kétségtelenül szerepet játszottak az év korábbi hónapjaiból visszamaradt, elhalasztott vásárlások is, de elektromos hajtású modelljeink népszerűsége vitathatatlan. A Kia folyamatosan bővülő hibrid és plug-in hibrid kínálata mellett a márka a minőség, a formák és az értékek iránti legendás elkötelezettsége szintén komoly szerepet kapott abban, hogy kínálatunk ilyen remekül találkozott vásárlóink fejlett hajtásláncok iránti igényével.”

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...