A Dacia Spring EV nem megy Nagy-Britanniába, a Renault nem tervez jobb kormányos változatot

In elektromos autók

A Dacia két napja mutatta be a Spring Electric elektromos autót, de már jelentkezett egy érdekes probléma. Az Egyesült Királyság sajtóközleményéből egyértelműen kiderült, hogy nem kerül forgalmazásba náluk, pedig az igény nagy lenne.

“Nem tervezik a Dacia Spring Electric értékesítését az Egyesült Királyságban” – olvasható a közleményben, a cég nem közölt több részletet. Az angol online magazin szerkesztői kíváncsiak voltak az okokra, hogy miért nem viszi a Renault/Dacia a piac legolcsóbb elektromos autóját az Egyesült Királyságba, ezért megkeresték a Renault és a Dacia sajtó képviselőit.

„A Dacia Spring a kínai City K-ZE adaptációja, amely már 2019 óta létezik Európán kívül, bal oldali kormánnyal” – nyilatkozta Matthew Bendall, Groupe A Renault UK sajtó- és közönségkapcsolati vezetője a CarScoops-nak. “Jelenleg nincsenek tervek az autó jobb kormányos változatának készítésére, ez az akadálya az angliai forgalmazásnak, de értékeljük a felvetést” – tette hozzá a képviselő.

Tehát az ok, hogy a Renault nem akar beruházni a Dacia Spring Electric jobb kormányos változatába, főleg, hogy az elektromos városi crossovert Kínából szállítják az európai piacokra nagy költségek árán. Ez azt is jelenti, hogy más európai bal oldali közlekedésű országok, például Írország, Ciprus és Málta sem kapja meg a Dacia villanyautóját.

A Dacia Spring Electric egy újratervezett és kissé továbbfejlesztett Renault City K-ZE, amelyet már 2019 szeptemberétől Kínában értékesítenek. Az autót az eGT New Energy Automotive, a Dongfeng, a Renault és a Nissan közös vállalkozása készíti és a kínai City K-ZE csak bal oldali kormány beépítéssel érhető el. A kis EV a Renault-Nissan CMF-A platformjára épül.

Európában értékesített Dacia Spring Electric ugyanabban az üzemben készül, mint a City K-ZE, a kínai Hubei tartományban, Shiyan-ban.

Forrás: carscoops

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...