VW ID. Beetle egy különleges autó lehet. Talán nem sokára az utakon is láthatjuk

In elektromos autók

Még mindig lehet álmodozni, a retro autók száma azonban korlátozott, de szerencsére van miből válogatni és jó lenne a régebbi sikerautókat újragondolva viszontlátni az utakon.

A következő években a Volkswagen hihetetlen összegeket, euro milliárdokat fektet az elektromobilitásba. Az olyan modellek, mint az ID.3 vagy az ID.4 úgy tűnik népszerűbb, mint vártuk. De bármennyire is jó is egy ID.3, ez az autó mégsem vált ki valódi érzelmeket a tulajdonosokból. Néhány független autótervező szabadon engedte a fantáziáját és a VW Beetle-t újratervezte.

Az elektromos neobogár retro ötlete, amelyet ID.Beetle-nek is nevezhetnénk, nem teljesen légből kapott ötlet. A VW például az I.D.BUZZ elektromos kisbusz tanulmányautóját, amely a híres T1-re emlékeztet, rövidesen sorozatgyártásba állítja.

I.D. Buggy

A 2019 tavaszi genfi ​​autószalonon az I.D. A Buggy Concept nagy érdeklődést okozott. Az élénkzöld elektromos koncepcióautó az 1960-as évek népszerű bugjára emlékeztetett, amelyek annak idején a Beetle-re épültek. A sorozatgyártást már fontolgatták, amíg a partner e.GO csődbe nem került.

Elméletileg tetszés szerint elhelyezhető bármilyen karosszériaforma az MEB platformon, technikailag itt kevésbé okozhat problémát, mint a belső égésű motoroknál, sőt lehetséges a Beetle hátsókerék-meghajtásának megoldása is.

VW I.D. Buzz

2018 nyarán a VW dizájnvezetője, Klaus Zyciora a brit Autocar magazinnak adott interjúban megerősítette, hogy már készített vázlatot az elektromos ‘Bogárról’. Állítólag a VW rögtön levédte az e-Beetle kifejezést is.

Évtizedek után 2022-től újra sorozatgyártásba kerülhet egy olyan autó, amelyet csak egyedi autóépítők készítettek, például egy négyajtós Beetle-t. De a két ajtós elektromos autó kabrió változata is valószínűleg népszerű lenne.

New Beetle, 1997

A Beetle 1994-ben már visszatért Concept 1 néven. Később a kompakt autót a Golf IV alapjára helyezték és elindították a New Beetle sorozatgyártását, majd 2011-ben megjelent az utód, Beetle néven, de a gyártása 2019-ben befejeződött.

A divatautó hiányát a Beetle-vel megoldhatnák, különösen az USA-ban, ahol a Beetle és a New Beetle mindig jól fogyott. Képzeljük el, egy ID.Beetle és az ID.BUZZ tökéletes retro párost alkothatna.

E-Bugster koncepció 2005-ből
E-Bugster koncepció 2005-ből

Azonban a VW-nek nem szabad elfelejteni a ’visszapillantó tükörbe’ nézni, amikor a jövőbe halad. Nehogy a saját, nagy hagyománnyal rendelkező modellek újraélesztése közben a nosztalgiázó emberek a legújabb elektromos autók szerelmeseivé váljanak és érdeklődés nélkül a feledésbe merüljenek.

Forrás: motor1

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...