A VW Golf GTI-t 240km/órával üldözték a rendőrök

In hír, Téma

Letartóztatták a VW Golf sofőrjét Hollandiában, miután egy nagy sebességű üldözés végén elállták az útját és szó szerint kitépték az autóból az utasával együtt (nyilván nem minden ok nélkül).

Az üldözés előtt egy rendőrautó zárta az utat a Golf elől, hogy kivezesse a kijárat felé. Ahelyett, hogy követné a rendőrautót és alávetné magát az intézkedésnek, a Golf GTI sofőrje inkább egy hirtelen manőverrel visszahajt az autópályára és a motor teljesítményét kihasználva menekülésbe kezd, nagy tempóval megy el a bekötőúton haladó rendőrök mellett.

A Golf sofőrjének nem volt szerencséje, a szalagkorláttal elválasztott út újra összekapcsolódik az autópályával, így gyorsan üldözőbe vehették a gyanúsítottat. A rendőrautó Dashcam felvételein látható, hogy helyenként 240 km/órával is száguld a rendőrautó és így sem tudja a lépést tartani a VW Golf-al.

A menekülő sofőr valószínűleg úgy gondolta, hogy jó eséllyel meglóg a hatóság elől, de miután letért az autópályáról és egy kisebb mellékútra hajtott, hamarosan bekapcsolódott egy másik rendőrautó is az üldözésbe, amely később az úton keresztbe állt és megakadályozta a menekülés folytatásában. A felvételen látható, hogy a megállás után a két személyt agresszívan kihúzták a Golf-ból és őrizetbe vették őket.

A Westlanders helyi sajtó jelentése szerint a sofőrnek nem volt érvényes vezetői engedélye. Ezenkívül a rendőrség nagy mennyiségű készpénzt talált, amelyet a gyanúsított megpróbált elrejteni az autóban. A pénzt és az autót is lefoglalták a rendőrök.

Forrás: carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...