Bemutatóvideók a Dacia Spring Electric-ről

In elektromos autók

A Dacia Spring lesz a legolcsóbban kapható e-autó Európában.

A Dacia nemrég mutatta be első teljesen elektromos modelljét, a Dacia Spring Electric-et, amely kedvező árfekvésével Európa legnépszerűbb elektromos autójává válhat (az Egyesült Királyságban nem lesz elérhető, nem gyártanak jobb kormányos verziót).

A Dacia Spring Electric egy koncepcióautón alapul, amelyet először 2020 márciusában mutattak be. A kínai piacokon már kapható Renault City K-ZE néven.

A normál felhasználású változat mellett a Dacia sorozatgyártásba állít egy haszonjárművé átalakított Spring-et is a rövidebb helyi szállításokhoz, 325 kg hasznos teherbírással és 800 liter befogadó képességgel.

“A csomagszállító vállalkozások számára tervezett Spring Electric Cargo csomagtartója a hátsó ülés helyén van kialakítva. A padlót és a belső kerékíveket műanyag béléssel takarják, négy rögzítő gyűrű segíti a csomagok lefogatását és egy dróthálós válaszfal különíti el az első utasokat a rakodó résztől.”

A megrendelések teljesítése 2021 tavaszán indul meg, kétféle felszereltségi szint áll majd rendelkezésre. A hivatalos magyar Dacia honlap szerint az ára 6 490 000 forint (a 27% -os áfával együtt, de állami támogatások nélkül), európai viszonylatban ez kb. 17700 euró. Ez azért nem is olyan alacsony ár, mint amit vártunk, de még így is jó, hogy van egy elektromos autó a piacon, amely 20000 euró alatt megvásárolható.

A Dacia Spring Electric meglehetősen kicsi, 26,8 kWh-s akkumulátorral van szerelve, amely várhatóan 225 km (WLTP) megtételére elegendő. Az akkumulátorra 8 év vagy 120 000 km garancia vonatkozik.

33 kW-os villanymotorral a Dacia Spring Electric biztosan nem lesz gyors autó, a végsebesség 125 km/óra.

Forrás: insideevs

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...