A dízel kisteherautós bosszúja a Tesla ellen

In elektromos autók

A kanadai Edmonton városában egy pick-up kifordul a főútra, sofőrje megpillant egy Tesla-t és szinte teljesen megáll az út közepén. A Tesla vezetője bizonytalan és csak lassan közelíti meg a furcsán guruló kocsit, a kisteherautós megvárja, hogy egész közel érjen az elektromos autó, hogy egy nagy adag fekete kormos füstöt rá tudja okádni egyenesen az e-autó elejére.

A füsteregetést a legtöbb esetben szándékosan csinálják. Nyilvánvaló, hogy  szándékos volt és egyértelműen a Tesla iránti ellenszenvét kívánta így kifejezni.

A Tesla Canada, youtube csatorna tulajdonosai és a videók feltöltői egyetértenek az alábbiakkal:

„Az ilyen fekete, tömény dízel füst kiengedése az egyik legszándékosabb cselekedet, amit valaha láttunk.”

Úgy tűnik, mintha a kisteherautó sofőrje egész nap félreállva várta volna, hogy végre egy Tesla elé tudjon kerülni és beboríthassa fekete füsttel. Tisztán látszik a DashCam felvételén, hogy a Tesla sofőrje nem érti, hogy miért áll meg a teherautó az üres három sávos út közepén ezért óvatosan közelíti meg, de végül a dízel kisteherautó sofőrjének előre kitervelt csapdájába ’sétál’.

Az InsideEVs már számos videót bemutatott, amelyeken egyértelműen látszik, hogy néhány dízel, nagy köbcentis pick-up tulajdonos szándékosan keresi a Tesla-kat, hogy ilyen füstfelhővel ’bűntesse’. Úgy tűnik, hogy ezeknek a kisteherautó sofőröknek valami problémájuk van a tisztán elektromos autók tulajdonosaival és leginkább a Tesla-sokkal. Előfordult már, hogy videón láttunk módosított, nagyon füstölő dízel autókat pl. jobb gyorsulás érdekében átalakítják a motort is, de ők keresik a Tesla-kat a füstjükkel, csak élvezkednek az illegálisan módosított kisteherautóikkal.

Egyébként az ilyen szándékos füstöltetése az autónak (a dízelmotor módosításával) az Egyesült Államokban és valószínűleg a világ valamennyi országában törvénytelen átalakítás, csak ahogyan a videón látszik nem mindenki tarja be ezt a szabályt.

Mitől jön ilyen tömény füst az autóból? Nos, mi EV tulajok nem tudunk ilyet tenni, nem mintha akarnánk, de ha gyors, egyszerű magyarázatra kíváncsi, akkor tessék:

A dízelmotor elektronikáját úgy módosítják, hogy növelje a motorba befecskendezett üzemanyag mennyiségét, hogy ezzel nagy mennyiségű fekete, kormos kipufogógázt juttasson a levegőbe egy nagyobb gázadásra.

 

Forrás: insideevs

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...