A Ferrari 812 szuper gyorsan összetört, miután a sofőrje kikapcsolta a kipörgésgátlót

In Téma

Azt gondolnánk, hogy ha valaki 300 000 dollárnál többet költ egy olasz egzotikus sportautóra, az eléggé ösztönzőleg hat a tulajdonosára, hogy óvatosan közlekedjen az utcán és ne hozza magát kellemetlen helyzetbe egy rosszul kivitelezett manőverrel.

Sajnálatos módon a rendkívül drága Ferrari 812 Superfast kormánya mögött ülő úriember az Egyesült Királyságban, olyat tett amit még a világ legtapasztaltabb sofőrjei is meggondolnának, kikapcsolta a kerekek tapadását ellenőrző rendszert a közúton.

Ha valóban kikapcsolta a sofőr a kipörgésgátlót, akkor magyarázatot kapunk, hogy mi történt, amikor a Ferrari vezetője lepadlózta a szupersportkocsiját, miután felhajtott a hídra és megnyílt előtte az út.

A videót megnézve biztosan állíthatjuk, hogy sok volt a gázadás, különben az autó még kikapcsolt ESP-vel is egyenesen haladhatott volna. Hallani lehet, ahogy a 789 lóerő kiszabadult V12-es motorból és egy rövid időre még a fordulatszám szabályzó is működésbe lépett.

A helyzetet tovább rontotta, hogy a sofőr mindezt a legrosszabb helyen és időben tette, pont akkor forgatta el az autót, amikor egy elektromos rolleres mellé érkezett, nem sokon múlott, hogy nem sodorta el őt is. Ahogy elveszítette a tapadást a Ferrari rögtön megpördült és a híd másik oldala felé csúszott veszélyesen közel kerülve a szemből érkező kerékpároshoz.

Szerencsére senkit sem ütött el. A 812-es sofőrje azonban képtelen volt kontrollálni az autó csúszását, így a járdaszegélynek és valószínűleg a védőkorlátnak ütközött, ami miatt a légzsákok is kinyíltak.

Forrás: carscoops

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...