A Ferrari 812 szuper gyorsan összetört, miután a sofőrje kikapcsolta a kipörgésgátlót

In Téma

Azt gondolnánk, hogy ha valaki 300 000 dollárnál többet költ egy olasz egzotikus sportautóra, az eléggé ösztönzőleg hat a tulajdonosára, hogy óvatosan közlekedjen az utcán és ne hozza magát kellemetlen helyzetbe egy rosszul kivitelezett manőverrel.

Sajnálatos módon a rendkívül drága Ferrari 812 Superfast kormánya mögött ülő úriember az Egyesült Királyságban, olyat tett amit még a világ legtapasztaltabb sofőrjei is meggondolnának, kikapcsolta a kerekek tapadását ellenőrző rendszert a közúton.

Ha valóban kikapcsolta a sofőr a kipörgésgátlót, akkor magyarázatot kapunk, hogy mi történt, amikor a Ferrari vezetője lepadlózta a szupersportkocsiját, miután felhajtott a hídra és megnyílt előtte az út.

A videót megnézve biztosan állíthatjuk, hogy sok volt a gázadás, különben az autó még kikapcsolt ESP-vel is egyenesen haladhatott volna. Hallani lehet, ahogy a 789 lóerő kiszabadult V12-es motorból és egy rövid időre még a fordulatszám szabályzó is működésbe lépett.

A helyzetet tovább rontotta, hogy a sofőr mindezt a legrosszabb helyen és időben tette, pont akkor forgatta el az autót, amikor egy elektromos rolleres mellé érkezett, nem sokon múlott, hogy nem sodorta el őt is. Ahogy elveszítette a tapadást a Ferrari rögtön megpördült és a híd másik oldala felé csúszott veszélyesen közel kerülve a szemből érkező kerékpároshoz.

Szerencsére senkit sem ütött el. A 812-es sofőrje azonban képtelen volt kontrollálni az autó csúszását, így a járdaszegélynek és valószínűleg a védőkorlátnak ütközött, ami miatt a légzsákok is kinyíltak.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...