A TeslaCam rögzítette, ahogy a Subaru sofőrje megpróbálja őt megleckéztetni

In elektromos autók, Téma

A Tesla Model 3 kamerái felvételt készítettek, amikor a feldühödött Subaru sofőrje többször is rátámadt a szabályosan közlekedő autósra menet közben.

Az eset a nebraskaai Omahában történt a hét elején. A Model 3-at a 40 éves tulajdonosa, Ken Woodard vezette. A helyi tv adó riporterével beszélgetve Woodard elmondta, hogy éppen két hét karanténból jött ki, mert korábban pozitív volt a koronavírus eredménye és most hazafelé tartott a tesztközpontból ahol újabb mintavételen kellett megjelennie.

Már majdnem hazaért, alig egy mérföldre volt az otthonától, amikor ’összetalálkozott’ a szintén 40 éves Brian Frey-vel aki a Subaru Outback-et vezette. A Tesla sofőrje a KETV 7 News-nak elmondta, hogy Frey több autóhossz távolságra jött mögötte. A Tesla-t vezető Woodard sávot váltott, hogy megelőzzön egy  lassabban haladó kocsit. Úgy tűnik ez a sávváltás nagyon feldühítette Frey-t.

– Kiválthatott benne valamit – mondta Woodard. – Úgy hadonászott a kezével a levegőben, mintha az életére törtem volna. Valamiért nagyon felpörgette magát. Először a hátsó lökhárítómra gyorsított, ez volt az első kisebb találat. Aztán mellém jött és erőteljesen rám húzta a kormányt ezzel teljesen lesodródtam az útról, szinte a Center Street elválasztó szalagkorlátjának taszított.

A Subaru pilótájának ez még mindig nem volt elég, megelőzte Woodard-ot és a fékre taposott miközben a Tesla elé irányította kocsiját, így az ütközés már nem volt kivédhető, a Model 3 az erőteljesen fékező Subaru hátuljának csapódott.

Értesítették a rendőrséget, akik hamar a helyszínre érkeztek és ellentmondásos történeteket kaptak a két sofőrtől. Wayne Hudson rendőrtiszt szerint Frey azt állította, hogy a Tesla sofőrje próbálta őt letaszítani az útról és szándékosan hátulról belehajtott a kocsijába. A TeslaCam videója azonban mindent rögzített, így Frey-t szándékos veszélyeztetés miatt feljelentették, ezért a cselekményért akár egy évre is elveszítheti jogosítványát.

Forrás: carscoops

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...