Aznom Palladium a hiperlimuzin, képek a hihetetlen luxusautóról

In hír, Téma

Emlékezhetünk arra, hogy nemrég mutatta be az Aznom a Palladium-ot, mint egy csúcs fejlesztésű koncepcióautót. A projekt célja a Ram 1500 pick-up tökéletes átalakítása a vállalat által megálmodott és elnevezett ’hiperlimuzinná’. A cég kiadott egy pár új képet, amelyeken részletesen bemutatják az autó elképesztő megoldásait.

Az óriási jármű mind a négy üléséhez egy-egy kis érintő kijelzőt tettek, ezek teszik lehetővé az utasok számára a különféle funkciók vezérlését, például a hőmérsékletet, az üléseket. A világítás, a hűtőszekrény és a tárolófiókok gombnyomással irányíthatók. A tökéletes kényelem érdekében hátulra egy független légkondicionáló rendszert terveztek, így az utasok a saját oldaluk hőmérsékletét teljesen elkülönülve szabályozhatják.

A Palladium belsejét a luxusjachtok ihlették. A hátsó ülések helyén egy hatalmas pad található, amely biztosítja az utasoknak azt a méretű teret, amit csak elképzelni lehet. Az autó belső teréhez kizárólag csúcsminőségű anyagokat, például különböző tapintású bőröket, szálcsiszolt fémet és polírozott fakülönlegességeket használnak fel.

A műszerfal hasonlít a Ram 1500-hoz. A műszerek, a sebességváltó, az információs és szórakoztató képernyő a pick-upból származik, luxus kivitelben.

A külső egyedi megjelenése ötvözi a SUV-ok és a limuzinok stílusjegyeit. A legfurcsább tervezési megoldás az autó hátsó része, a csomagtér elektromosan mozgatható, mint egy fiók úgy csúszik ki a karosszériából. Az óriásautó 5960 milliméter hosszú és számtalan érdekes megoldással rendelkezik. Ha a méret esetleg nem ragadná meg a figyelmet, akkor a világító hűtőrács biztos magára vonzza a tekinteteket az éjszakai közlekedésnél.

A motorháztető alá egy 5,7 literes ikerturbós V8-as erőművet építettek, amely 700 lóerőt és 900 Newtonméter nyomatékot zúdít az útra. A nyolcfokozatú automataváltó mind a négy kereket hajtja és elektronikusan reteszelő differenciálművel van szerelve. A vállalat számításai szerint 4,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát álló helyzetből és akár 210 km/h maximális sebességre képes.

Az Aznom a Palladium-ból csak 10 egyedi autó megépítését tervezi. Igény esetén készítenek olyan poggyászokat is az kocsihoz, amelyek megegyeznek a belső tér bőrborításával. Az autó ára ismeretlen.

Forrás: motor1

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...