A DashCam felvette, ahogy a Tesla nagy sebességgel fékezés nélkül csapódik az előtte haladó autóba

In elektromos autók, hír

A Tesla fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a CA-24-es autópályán a kaliforniai Lafayette közelében örült tempóban halad és egy Hondát hátulról szó szerint „telibetalál” 219 km/órás (136 mph) sebességgel. Az ütközés előtt az autopilot kikapcsolt az ütközés figyelmeztetés miatt és folyamatosan jelezte a balesetveszélyt a sofőrnek.

A videókat a biztonságkutató GreenTheOnly online cég osztotta meg a Twitteren. A felvételeket a hírek szerint egy törött autó telephelyről szerezte, ahol ez a Tesla is porosodott.

A Tesla kamerájával készült felvételen az látható, ahogy az autópálya középső sávjában száguld. A mellékelt animáció szerint, a Tesla-ban félig autonóm vezetési ikonok láthatók és kiderül, hogy a két autó közötti sebességkülönbség az ütközés pillanatában sokkoló 101 km/óra (63 mph) volt. A Tesla Blackbox adatai megerősítik, hogy a becsapódás pillanatában az autó 216,7 km/órás sebességgel haladt.

A videó szinte azonnal kikapcsol a becsapódás után, így csak találgatni lehetett, hogy mekkora kár keletkezett a két autóban. Később az összeroncsolódott autókról készült képeket szintén megosztották a Twitter-en.

GreenTheOnly megjegyzi, hogy az autopilot nagyjából 40 másodperccel a baleset előtt a Forward Collision Warning jelzést bekapcsolta és az ütközés előtt kikapcsolta az önvezető programot.

Nem tisztázott, hogy a Tesla vezetője miért folytatta a gyorsulást az Autopilot letiltása után. Az ütközés figyelmeztetés riasztotta őt, de még mindig nem próbált fékezni vagy kitérni a lassabban haladó Honda sávjából. A legvalószínűbb az lehetett, hogy valami elterelhette a sofőr figyelmét, de még mindig érthetetlen, hogy miért hajtott egyáltalán ilyen gyorsan.

Az ilyen esetekben hasznos lenne kapcsolatba lépni a Tesla képviselőjével, hogy magyarázatot fűzzön az esetekhez, de a Jalopnik online magazin megjegyzi, az elektromos autógyártó egyáltalán nem látja szükségesnek bevonni a sajtót.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...