A DashCam felvette, ahogy a Tesla nagy sebességgel fékezés nélkül csapódik az előtte haladó autóba

In elektromos autók, hír

A Tesla fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a CA-24-es autópályán a kaliforniai Lafayette közelében örült tempóban halad és egy Hondát hátulról szó szerint „telibetalál” 219 km/órás (136 mph) sebességgel. Az ütközés előtt az autopilot kikapcsolt az ütközés figyelmeztetés miatt és folyamatosan jelezte a balesetveszélyt a sofőrnek.

A videókat a biztonságkutató GreenTheOnly online cég osztotta meg a Twitteren. A felvételeket a hírek szerint egy törött autó telephelyről szerezte, ahol ez a Tesla is porosodott.

A Tesla kamerájával készült felvételen az látható, ahogy az autópálya középső sávjában száguld. A mellékelt animáció szerint, a Tesla-ban félig autonóm vezetési ikonok láthatók és kiderül, hogy a két autó közötti sebességkülönbség az ütközés pillanatában sokkoló 101 km/óra (63 mph) volt. A Tesla Blackbox adatai megerősítik, hogy a becsapódás pillanatában az autó 216,7 km/órás sebességgel haladt.

A videó szinte azonnal kikapcsol a becsapódás után, így csak találgatni lehetett, hogy mekkora kár keletkezett a két autóban. Később az összeroncsolódott autókról készült képeket szintén megosztották a Twitter-en.

GreenTheOnly megjegyzi, hogy az autopilot nagyjából 40 másodperccel a baleset előtt a Forward Collision Warning jelzést bekapcsolta és az ütközés előtt kikapcsolta az önvezető programot.

Nem tisztázott, hogy a Tesla vezetője miért folytatta a gyorsulást az Autopilot letiltása után. Az ütközés figyelmeztetés riasztotta őt, de még mindig nem próbált fékezni vagy kitérni a lassabban haladó Honda sávjából. A legvalószínűbb az lehetett, hogy valami elterelhette a sofőr figyelmét, de még mindig érthetetlen, hogy miért hajtott egyáltalán ilyen gyorsan.

Az ilyen esetekben hasznos lenne kapcsolatba lépni a Tesla képviselőjével, hogy magyarázatot fűzzön az esetekhez, de a Jalopnik online magazin megjegyzi, az elektromos autógyártó egyáltalán nem látja szükségesnek bevonni a sajtót.

Forrás: carscoops

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...