Hogyan teljesít az új Audi A3 a jávorszarvas teszten?

In Téma, teszt

Nem rossz, de néhány kúpot tönkretett amíg a feladatot teljesítette.

A jávorszarvas teszt arról híres, hogy az autókat komoly próbára teszi, sokan bohóckodásnak gondolják és a gumik gyilkolásnak tartják vagy gyakran azt mondják, hogy csak a terelőkúpokat tapossák szét. Azért ne becsüljük le ezt a próbatételt, nyilván a legrosszabb helyzetbe hozza az autót és sofőrjét, szimulálva egy vészhelyzetet, amikor a sofőrnek ki kell térnie egy hirtelen felbukkanó akadály elől. A Km77 legújabb videója bemutatja, hogy az új Audi A3 Sportback hogyan képes megoldani az elénk ugró vadállatok kikerülését szimuláló tesztet.

Az első tesztet 75 kilométer/órás sebességgel kezdték – anélkül, hogy tudnák, hogyan viselkedik az autó – nem sikerült túl jól. Az első kormányzásnál elég stabilnak tűnt, de a második irányváltásnál már küzdött a német autó. A kúpok kiütése nélkül 72 km/óra maximális sebességgel oldotta meg az A3-as az akadály kikerülést. Az elektronikus menet stabilizáló látszólag megoldotta az oldal irányú csúszást, de fontos megjegyezni, még ha egy autó elsodorja a kúpokat, akkor is ez inkább a jármű irányváltási dinamikájának a tesztje.

A szlalomban azonban meggyőző volt az Audi, nagyon mozgékonynak bizonyult. Nehéz eltalálni ennek a gyakorlatnak a maximális sebességét, de az eredmény itt sokkal jobb volt, mint a jávorszarvas teszten. Látható, hogy az első kerekek rosszul viselkednek irányváltáskor, de az autó hátulja egyszer sem vált túlkormányzottá.

Igaz ezt a típusú tesztet nagyban befolyásolja a gumiabroncs minősége és a pilóta képessége, az A3 Sportback kimagaslóan jól szerepelt. Nem meglepő azonban, hogy egy ilyen formájú autó jó eredményt hozott, de jobb teljesítményt is láthattunk már más autógyártóktól.

Forrás: motor1

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...