Lerántották a leplet az Audi új Formula E versenyautójáról

In elektromos autók, sport
Audi e-tron FE07

Az Audi bemutatta az új Formula E versenyautóját, az Audi e-tron FE07-et. A versenyautó megjelenése szerintem lenyűgöző. Álló autó ennyire dinamikus talán még nem volt. Ahogy az élei és vonalai az orrban egyesülnek és neki akarnak robbanni az előtte álló aszfaltnak. Látszik az is, hogy sok időt töltöttek a szélcsatornában. Egyszerűen lenyűgöző. A gyorsulási adat 2,8 másodpec 100 km/óráig. Bár ennél a Tesla limuzinja is jobban gyorsul, a Tesla Roadster pedig állva hagyná ezt a versenyautót, de ez csak a gyorsulásra igaz. És ezek az autók ezt közel egy órán keresztül folyamatosan tudják.

Audi e-tron FE07
Audi MGU05

Az autót az Audi Sport fejlesztette és a vadiúj MGU05 motor-generátor egység került bele. Az élő bemutató a Valencia pályán történő teszteléskor lesz.

A 2021-es szezon Chilében kezdődik majd január közepén és most először a Formula E bajnokság hivatalos FIA Világbajnokság ként fog zajlani.

Audi e-tron FE07

Az új autó abból a szempontból is nóvum, hogy most először hajtja olyan egység, amit az Audi teljes egészében házon belül fejlesztett. A hajtás egy sebességes, nagyon gazdaságos hűtés rendszerrel és hat fázissal. Amit még kihangsúlyoznak, hogy az új MGU inverter kevesebb, mint 35 kg súlyú.

Audi e-tron FE07

Mivel a hatékonyság kulcsfontosságú a Formula E-ben, minden követ megmozgattak, hogy az energia veszteséget minimalizálják. Elmondásuk szerint a hajtáslánc hatékonysága több, mint 95 százalékos.

Kicsit még gyönyörködjünk a paripa formájában:

Audi e-tron FE07
 
Audi e-tron FE07
 
Audi e-tron FE07
 

You may also read!

Az ARES Design készítette ezt a szexi, kabrió kétajtós Tesla-t

A nyitott kétajtós Tesla Model S valóban létezik, az ARES Design készítette ezt az eszméletlen megjelenésű Tesla-t.  Egy magánszemély

Read More...

Az elektromos járművek értékesítése Romániában folyamatosan rekordokat dönt

Ez a nagymértékű növekedés is alig több mint 2800 új EV-t jelent, de a világjárvány ellenére ez figyelemreméltó javulás. A

Read More...

Csúnyán elbukott az ADAC teszten az olcsó kínai EV, ha fontos a biztonság kerülje el messziről

Az ADAC töréstesztje megmutatja, hogy miért kell messziről elkerülni, a SUDA SA01 kínai elektromos autót. Az ADAC videóüzenetéhez nem szükséges

Read More...