A Volkswagen ID.3 a legkeresettebb elektromos autó Európában

In elektromos autók

Ismét háromszor több elektromos autót értékesítettek az öreg kontinensen, mint az előző évben. A Volkswagen csoport 29%-ra növelte részesedését a BEV szegmensben (Battery Elelctric Vehicle – teljesen elektromos jármű).

Az európai autópiac továbbra is szenved. Októberben az értékesítés további 7%-kal csökkent, ez a hónap volt a leggyengébb időszak éves szinten, összesen 1,13 millió új autó került eladásra a JATO Dynamics adatai szerint.

Azonban az eladott új autók közül a villamosított autók értékesítése (xEV: BEV, PHEV, HEV) 153%-kal növekedett éves szinten. Az összesítés szerint 302 587 eladott új autót jelent, ami az összesen eladott autók 26,8%-át teszi ki. Egy évvel ezelőtt ez az arány csak 10% volt, ezzel a nagy ütemű növekedéssel már kissé meghaladja az értékesített dízel autókat.

Különösen a teljesen elektromos autók értékesítése emelkedett nagyobb mértékben, 197%-kal több e-autót adtak el, összesen 71 800 darabot. A plug-in hibridekkel együtt 148.000 eladást értek el októberben. A hibrid kategória (nem plug-in) szintén elég gyorsan bővül, mivel a gyártóknak a lehető legnagyobb mértékben csökkenteniük kell az átlagos káros anyag kibocsátást.

 

A legkeresettebb elektromos autó a vadonatúj Volkswagen ID.3. Ez a modell volt az egyetlen EV, amely 10 000 feletti eladást produkált októberben.

“A növekedés az új modellek piacra dobásának köszönhető, köztük a Volkswagen ID.3-nak, amely 10 590 darabot értékesített Európában. Úgy tűnik a kontinens legnagyobb számú elektromos autója lesz, már most a 29. helyen áll az összesített rangsorban. A Volkswagen a sikerét az ID.3-nak köszönheti, nagy számban veszik vállalkozások és cégek, az értékesítések több mint a felét ezek a flották teszik ki. “

A második legkedveltebb autó, a Renault ZOE, amelyből 9778 darabot értékesítettek. A nem európai típusok közül a legnépszerűbb a Hyundai Kona Electric volt (5261 eladott autó). A táblázatokból valamiért kimaradt a Tesla Model 3.

A jelentés szerint októberben a Volkswagen-csoport volt a legfontosabb szereplő az európai piacon. Az xEV szegmens 25%-kal, a teljesen elektromos szegmensben pedig 29%-kal növelte eladásait.

Felipe Munoz, a JATO Dynamics elemzője megjegyezte: “A Tesla Model 3-hoz hasonlóan a Volkswagen ID.3 egy újabb példa arra, hogy a versenyképes és stílusos elektromos autók iránti érdeklődés napról napra növekszik. Ennek eredménye, hogy a Volkswagen októberben Európa legnagyobb EV-gyártója lett, amely jelenleg az új autók piacának 25%-át uralja. Érdekes módon a VW még nagyobb, 29%-os piaci részesedést könyvelhetett el a teljesen elektromos autók szegmensében.”

Munoz hozzátette: “A Volkswagen-csoport gyors ütemben felzárkózott e-autó társaihoz, ezt részben Észak- és Közép-Európában való erős jelenlétének köszönheti, ahol az EV-k iránti igény tovább növekszik.”

Forrás: insideevs

You may also read!

Korda Racing

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a

Read More...
rally

Negyedszer is második!

Úgy látszik idén ez jut a Vincze Ferenc-Németh Gergely párosnak a Skoda Fabia R5-el a az ORB-ben, hiszen minden

Read More...
Skoda Tour de France

Idén is a Skoda támogatja a Tour de France kerékpárversenyt

Ebben az évben a Skoda 19. alkalommal a fő támogatója a 2022. július 1. és 24. között megrendezendő Tour

Read More...