A Porsche Taycan drift rekordja

In elektromos autók
Taycan drift rekord

A Porsche Taycan belépett a Guinness Rekordok könyvébe a leghosszabb elektromos járművel végrehajtott drifteléssel. A világrekordot a Porsche Experience Centre-ben a Hockenheimringen állították fel.

Taycan drift rekord

A Porsche instruktor Dennis Retera 210 kört tett meg a 200 méter hosszú drift körpályán, anélkül, hogy az első kerekek egyszer is ugyanarra álltak volna, mint a kanyar íve. 55 perc után 42.171 km-nyi driftelést tudhatott maga mögött. Ezzel a teljesítménnyel Retera elkövette a világ leghosszabb driftelését elektromos autóval. Amiről nem szól a hír, de a képeken jól látszik, egy fellocsolt pályán végezték a rekordkísérletet, ami azért nem teljesen ugyanaz, mint száraz aszfalton.

Taycan drift rekord

Az autó átlagsebessége 46 km/h volt és a driftelést egy hátsó kerék meghajtású Taycannal végezték, ami Kínában már kapható.

„Amikor a stabilizációs program ki van kapcsolva, a driftelés az elektromos Porschéval nagyon könnyű, főleg ezzel a modellel, ami csak a hátsó kerekeket hajtja,” – mondta Dennis Retera, – „Mindig elegendő erő áll rendelkezésre. Az alacsony súlypont és a hosszú tengelytáv pedig stabilitást eredményez. A futómű és kormánymű precíz tervezése mindig tökéletes kontroll biztosít, még ha oldalazva haladunk is.”

Taycan drift rekord Taycan drift rekord

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...