A VW az ID.1 és az ID.2 bevezetését tervezi az Up! és a Polo helyett

In elektromos autók

A Volkswagen bővíteni kívánja az elektromos jármű kínálatát két kisebb modell bevezetésével. A vállalat mindkét modelljével arra készül, hogy még vonzóbbá tegye az elektromos autózást az európai lakosoknak. Azokat a vásárlókat célozzák meg, akik olyan városi autót keresnek, amely károsanyag kibocsátás nélkül könnyen mozog a városi forgalomban.

A legkisebb EV leváltaná az Up!-ot, mondta egy meg nem nevezett céges forrás az Automotive News Europe-nak. A valamivel nagyobb ID.2 akár a Polo helyére léphet, de erről még nincs végleges döntés.

Az ID.3-hoz és a VW újabb közelgő EV-jéhez hasonlóan ezek a kisebb modellek is a VW MEB platformjára fognak épülni. Az új elnevezési sémát követve a német autógyártó a legkisebbet modellt ID.1-nek hívhatja, míg a Polo méretű pedig ID.2 lesz.

Úgy tudni, hogy az ID.2 fejlesztése előrébb tart mint a legkisebb e-autó. A VW azt tervezi, hogy 2023-ban már forgalomba kerül, mintegy 20 000 euró körüli áron. Költséghatékonysági célból lítium-vas-foszfát cellákat használhat az akkumulátorok készítéséhez, ez kevesebb energia felhasználású technológia, mint más lítium-ion akkumulátorok készítése – írja az Automotive News Europe.

Az ID.1 állítólag csak 2025 körül érkezik meg. A Skoda és a Seat is megkaphatja a jármű változatok fejlesztését.

A VW márkafőnöke, Ralf Brandstätter még az év elején közölte a kisebb EV-k tervét. “Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy a kisebb jármű szegmensek a jövőben elektromos modelleket követelnek és mi ezen koncepciókat is szem előtt tartjuk. A kisebb, városi szegmensekben lévő autók nagyon fontosak és nagyon érdekesek számunkra” – mondta.

Forrás: motor1

You may also read!

Virtual DiRT Rally

1600 regisztrált játékos várja a virtuális rallybajnokság második szezonját

Hungarian Virtual DiRT Rally 2.0 Championship 2021 Nyolc bajnoki futam és századmásodpercekért folyó küzdelmek jellemezték a Hungarian Virtual Dirt Rally

Read More...
Citroën C3 Rally2

Magyar páros, a Német Lackó – Tóth Imre duó is Citroën C3 Rally2-vel versenyez idén!

Harmadik R5-ös szezonja után autót és navigátort vált a tehetséges pilóta. A Tagai Racing Technology által felkészített versenyautó és

Read More...

A 490 ezer dolláros Lunaz Bentley S3 Flying Spur EV

A brit Lunaz csúcskategóriás klasszikus angol autók elektromos átalakítására specializálódott és már számos munkája fut az utakon. Elektromos használatot

Read More...