Viper GTS CS az egyetlen a világon

In hír, Téma

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével megalkották ezt Viper GTS CS kuriózumot. Egyedülálló külsejét a Cobra ihlette, nyitott hűtőrács és különleges csíkozás. Egyedi az oldalsó szellőzőnyílás és a figyelemfelkeltő 18 colos kerékgarnitúra.

 

A merész átalakítás folytatódik az utastérben, ahol piros és arany betétes bőrülések találhatók négypontos biztonsági övekkel. Egyediek a küszöbborítások és a hímzett Carroll Shelby aláírások, a sportautó több pontja is szignóval van ellátva.

Komoly változások történtek a kaszni alatt is, a Viper motorja több levegőt képes beszívni, átprogramozták a számítógépet és tervezett kipufogórendszer lett felszerelve. A módosításoknak köszönhetően a Viper GTS CS 8,0 literes V10-esét 487 lóerősre pumpálták, ez nem túl nagy növekedés, mert az alapmodell is 456 lóerő teljesítményre képes.

50 darab egyedi Viper GTS CS megépítését tervezték, fele kupé és a másik fele roadster lett volna, de a megvalósulás ötletét Shelby romló egészségi állapota miatt leállították. Ezért ez az egyetlen modell, amely elkészült.

Most kerül első alkalommal eladásra. Új korától egyetlen tulajdonos kezében volt. Minden pontosan dokumentált és aláírt hitelességi levéllel rendelkezik.

Az autóról nem készült hivatalos értékbecslés. Térjen vissza januárban a Mecum Kissimmee aukciójára, valószínűleg jóval meghaladja a tervezett 89 900 dolláros árat (75 170 euró/ 27 millió forint).

Forrás: carscooops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...