A Renault Zoe a legkeresettebb elektromos autó Európában 2020-ban

A Renault Zoe eddig minden más elektromos modellt legyőzött az e-autók piacán és ezzel a sikerrel az idei év legkeresettebb EV-je lett.

A francia autógyártó által készített felmérés szerint a nulla kibocsátású ’szuperminiből’ több mint 84 000 darabot értékesítettek 2020 elejétől november végéig, ez a mennyiség majdnem kétszer annyi, mint az előző év azonos időszakában.

A Zoe jól fogyott Németországban és Franciaországban, de ő lett a legtöbb eladott elektromos személykocsi Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában is. A gyártása 2012-ben kezdődött, a Renault-nak sikerült az e-modellből több mint 268 000 darabot előállítania az európai üzemében.

Európában az eladott elektromos kisárúszállítók csaknem egyharmada Kangoo Z.E. volt, a Renault ebben a szegmensben is megszerezte a legkeresettebb elektromos könnyű haszongépjármű (LCV) koronáját, 8498 eladással. A Kangoo Z.E 10 évvel ezelőtti megjelenése óta 57 595 darabot adtak el az öreg kontinensen.

A Zoe és a Kangoo Z.E. mellett a Renault nulla emissziós portfóliója az apró Twizy-t és a Master Z.E-t is tartalmazza. Az elektromos kisteherautó legfeljebb 3,5 tonna hasznos terhet képes elszállítani káros anyag kibocsájtása nélkül.

A Renault nem rég kiadott híreiben jelentette be, hogy egy igen ütős autóval kívánja frissíteni a jövő évi új jármű kínálatát, amelyet Megane eVision Concept néven mutatott be és a Volkswagen ID.3-as vetélytársa lehet majd.

A Nissan Ariyával megosztott CMF-EV platformon alapuló koncepcióautó 217 lóerőt és 300 Nm nyomatékot biztosító villanymotort használ. 60 kWh-s akkumulátor hajtja, amely támogatja az akár 130 kW-os gyors töltést és álló helyzetből kevesebb, mint 8 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet.

Forrás: carscoops

Verified by MonsterInsights