Renault Mégane eVision – A ’jövő’ autója készülőben van

In elektromos autók

A Renault jövőre teljesen új sorozatgyártásba kerülő modellt dob piacra. Talán pont a Mégane eVision lesz a siker kulcsa?

A Renault új modellek érkezését és egy elektromos showcar bemutatását jelentette be. Ime a legújabb koncepció autója, amely a Mégane eVision nevet viseli. Ez a crossover a CMF-EV platformra épül és az elektromos autók egy új generációját vetíti előre.

A Renault szerint az EV-k piacán a legvékonyabb akkumulátorral és kompakt hajtáslánccal rendelkezik, növelve az autó sokoldalú felhasználási lehetőségeit. A bejelentések még ezzel nem értek véget, a legérdekesebb, hogy már a jövő évben bemutatják a sorozatgyártásba kerülő modellt, amelyet kizárólag villanymotorral készítenek.

Valójában a Mégane a jövőt képviseli, amelyet a Renault 25 éve folyamatosan fejleszt. A gyártó nem fél a hangzatos szavaktól, az új crossover “a kompakt kategória jövőjét képviseli”.

“A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség által kifejlesztett vadonatúj CMF-EV platformunknak köszönhetően feltörtük a tervezés, a megjelenés és az energiahatékonyság kódjait és megvalósítottuk a Mégane eVision bemutató autót. A világ legvékonyabb akkumulátorával a 4,21 méter hosszú karosszéria egy C-szegmensű jármű tágasságát kínálja a Mégane eVision a találékonyságával. Elővettük az egyik legismertebb modellünket és a jövővel kombináltuk. A Mégane eVision újra kitalálja a Mégane-t. Ez csak a kezdet, amely az újításokkal teli elektromos járművek teljes generációjának érkezését jelenti.” – jelentette ki Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója.

 

A Mégane eVision koncepció 4210 mm hosszú, 1800 mm széles és 1505 mm magas. Tengelytávja 2700 mm, súlya 1650 kg. Az előre beépített villanymotor 217 lóerőt és 300 Nm nyomatékot termel, amelyet egy 60 kWh-s akkumulátor táplál. Gyorsulását álló helyzetből 100 km/órára kevesebb, mint 8 másodpercben adták meg.

Forrás: insideevs

You may also read!

endurocross

Hertlik Donoven: újabb második hely, ezúttal végre problémamentesen!

Kategóriájában szerzett újabb második hellyel egyre közelebb kerül álmaihoz a 2022-es endurocross Magyar Bajnokságban Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros

Read More...
drágul az üzemanyag

Péntektől emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik bruttó 4-4 forinttal. Ez azt jelenti, hogy a piaci

Read More...
R5 Turbo 3E

Közönségdíjas az R5 Turbo 3E a 2022-es Arts & Elegance Concours-on

Az R5 Turbo 3E elnyerte a 2022-es Art & Elegance concours közönségdíját, a kiállítást 2022.09.25-én Chantilly-ben tartották Franciaországban. Az R5

Read More...