Pagani Huayra R akár egy vadászrepülő

In auto, hír

Pagani közzétett egy érdekes kis videót. A rövidfilmben csak egy műszeregység látszik, amely arra utal, hogy egy vadászrepülőgépre hasonlító modellt terveztek.

A részleteket egyelőre titkolják, a klip egy egyedi sebességmérőt mutat, amely csomóban jeleníti meg az autó sebességét. Ebben az esetben a Mach 12 értéke 148 km/órának felel meg.

Nem ez az egyetlen repülőgépekből ismert részlet, ahhoz hogy az autó sebességét csomóban mérhessék úgynevezett pitot-csővel kellett felszerelni. Ezt az eszközt általában a repülőgép sebességének meghatározására használják.

A klip nem sokat enged látni a hiperautóból, a rejtélyes modellt december 17-én hivatalosan mutatják be.

Pagani szűkszavú maradt, de a cég már megerősítette, hogy egy Huayra R-n dolgoztak. A modellt eredetileg november 12-én tervezték bemutatni, de a vírus helyzet miatt a show elmaradt.

A korábbi beszámolók szerint az autót egy V12-es motorral szerelik, amelyet a Mercedes-AMG készített a HWA-val együttműködve. Úgy hírlik, hogy a motor több, mint 900 lóerős teljesítményt produkál 9500 fordulat/percnél.

Az autó várhatóan a Zonda R nyomdokaiba lép, elkészítették a tökéletes légellenállású karosszériakészletet, amely rengeteg szénszálas alkatrésszel rendelkezik. A gyártás valószínűleg rendkívül korlátozott lesz, nem tudni hány darab készülhet belőle. Természetesen csütörtökön sokkal több mindent megtudhatunk a hiperkocsiról.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...