Kigyulladt még egy Tesla Model S, a tulajdonosok válaszokat követelnek

In elektromos autók

Subia Ahmad a Twitteren osztotta meg sajnálatos esetét. A férje vezetés közben hangos durranásokat hallott a kocsiból de most már örül, hogy még időben el tudta hagyni az autóját, mielőtt az önmagától kigyulladt.

Nem szokatlan, hogy az emberek a Twitteren üzennek Elon Musknak vagy éppen a Teslától kérnek segítséget az autójukhoz. Sok esetben vicces, sőt ostoba kérdés is érkezett már, de a jelenlegi eset nagyon komoly. November 24-én Subia férje a 2015-ös gyártású S modelljükkel közlekedett, amikor hangos durranásokat hallott az autóból. Usmaan Ahmad azonnal félrehúzódott, hogy megnézze mi okozza a rendellenes hangokat. Kiszállt és pár pillanat múlva már csak nézte, ahogy a kocsija lángol.

A Frisco-i Tűzoltóság gyors reagálásának köszönhetően az autó nem égett ki teljesen. Subia sok képet készített a kiégett autóról, amelyen látszik, hogy a legnagyobb tűz az utasoldalon volt, pontosan ott ahol ő szokott ülni, ha a férjével együtt utazik.

A tűz okát egyelőre nem közölték hivatalosan, de Subia tweet üzenetében azt feltételezi, hogy felrobbant az autó akkumulátora.

Hogy miért foglalkoznak sokan a kérdéssel, a válasz egyszerű. A Tesla ellen pert indítanak a tulajdonosok, mert állítólag a gyártó megpróbálta elrejteni az akkumulátor hibáját, amely miatt kiéghet az egész autó. Nemrég egy S modell gyulladt ki egy Shanghai-i parkolóban, amely után  a Tesla bejelentette a szoftverfrissítéseket.

A frissítések fő célja a cellák feszültségének korlátozása, hogy ezzel elkerüljék a túlzott hő keletkezését. Edward Chen ügyvéd közbenjárásának köszönhetően az NHTSA (amerikai kormányhivatal) kötelezte a gyártót tavaly novemberben, hogy végezze el az akkumulátorok felülvizsgálatát.

Ahmad S modellje a ‘baleset nélküli tűz’ újabb esete. A Frisco-i Rendőrkapitányság nyomozást indított. Nem tudni, hogy a Tesla részt vesz-e a tűz okának kiderítésében, de Subia tweet üzenetei azt a benyomást keltik, hogy a cég nem szívesen vesz részt az esetek kivizsgálásában. Az akkumulátorokkal kapcsolatos aggályai miatt az NHTSA is szeretné vizsgálni ezt az esetet.

Forrás: insideevs

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights