A Peugeot 208 az Év Importautója Japánban

In hír
Peugeot 208

December elején a Japan Car of the Year zsűrije az év legjobb importautójának választotta meg a Peugeot 208-as modellcsaládot – ez az első alkalom, hogy a szigetországban egy Peugeot bizonyult az importpiac legjobbjának (a 2010-11-es JCOTY szavazáson a Peugeot RCZ nyerte el az Év Különdíját, mint „az innovatív formaterv és a vezetési élmény előremutató egyensúlyát” nyújtó modell.)

A belső égésű és tisztán elektromos motorral egyaránt kapható modell tizenkilenc másik külföldi modellel együtt szállt versenybe a rangos trófeáért.

Peugeot 208

A JCOTY szavazásán azok a típusok vehetnek részt, amelyeket az előző év novemberétől számított 12 hónap leforgása alatt vezettek be a szigetországban. Idén harminchárom típus – az imént említett húsz importmodell, valamint tizenhárom japán gyártmány – reménykedhetett a sikerben. Közülük végül tízen (öt-öt helyi, illetve importmodell) jutottak a döntőbe, ahol négy európai prémium modellel szemben tudott diadalmaskodni a francia kisautó – többek között egy olyan legenda reinkarnációját is le tudta győzni, mint a Land Rover Defender.

Peugeot 208

Miközben Japánban a Peugeot 208 teljes palettája ért el sikert, a világ másik végében, de a hozzánk sokkal közelebbi Portugáliában az e-208-ast kiáltották ki az Év Elektromos Autójának. Ezt a rangos címet az ország első számú tudományos és technológiai folyóirata, az Exame Informática adományozta az autónak.

A Peugeot 208 modellcsalád benzin- és dízelmotorral, valamint tisztán elektromos hajtáslánccal is rendelhető. Az 1,2 literes benzinmotor 75, 100, vagy akár 130 lóerős kivitelben is elérhető, öt- és hatfokozatú kézi, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltóval. Az 1,5 literes dízelmotor 100 lóerőt ad le, manuális sebességváltója hatfokozatú. A kínálat legerősebb tagja a 136 lóerős villanymotor, amely egyfokozatú erőátvitelen keresztül hajtja az első kerekeket.

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...