Íme a Nissan Note e-Power AWD, többet nem okoz gondot a tél

In bemutató, elektromos autók

Miután a legújabb generációs Note értékesítése megkezdődött Japánban, a Nissan még egy meglepetésre készül. 2021 elején megkezdi a kompakt autó összkerékhajtású változat gyártását, de egyelőre csak a helyi piacnak.

 

 

A Note e-Power AWD a márka e-Power elektromos hajtásláncát kapja. Két villanymotorral készül az autó, mindkét tengelyen egy-egy, ami jobb tapadást eredményez a csúszós útfelületeken. Az autó jobb menetteljesítményt nyújt a kétkerék meghajtású modellhez képest, összességében sokkal jobb vezethetőséget biztosít.

A Note e-Power ellentétben a hagyományos hibridekkel, ahol a benzinmotor és az elektromos motor hajtja a kerekeket, az 1,2 literes HR12DE háromhengeres belsőégésű motor kizárólag hatótávolság-kiterjesztőként működik és kizárólag az akkumulátort tölti. Az autó regeneratív fékezéssel is rendelkezik, amely a lassítás során visszanyeri az energiát és későbbi használatra az akkumulátorban tárolja.

A Nissan még nem részletezte a Note e-Power AWD pontos felszereltségét, de minden hasznos extrát megkap, beleértve a legmodernebb információs és szórakoztató rendszert, a digitális műszercsoportot és a vezető támogató segédeszközök teljes választékát. Annyit már kiszivárogtattak, hogy két felszereltségi szinttel lesz kapható, S Four és X Four kivitelben. Az ára Japánban 2 288 000 jen (ami kb. 6 500 000 forintot jelent).

A múlt hónapban bemutatott 2021-es Note 2WD ma került forgalomba Japánban és háromféle felszereltségben kapható. A legalacsonyabb szintű S kivitellel ára 2 029 500 jen (5 800 000 Ft), míg a középső specifikációjú „F” 2 054 800 jen (5 900 000 Ft), illetve az X ’csúcsmodell’ 2 186 800 jen (6 270 000 forint).

Forrás: carscoops

You may also read!

Az új Nissan GT-R Nismo leleplezése Japánban

YOKOHAMA, Japán – A Nissan lerántotta a leplet a Nissan GT-R NISMO 2022-es modellév változatáról. A cég zászlóshajó modelljének

Read More...
Bentley Continental GT Speed Convertible

A sportos luxus netovábbja: Bentley Continental GT Speed Convertible

A Bentley Continental GT Speed Convertible harmadik genrációja a tovább fejlesztett 6.0 literes W12 TSI motort kapja, ami itt

Read More...

A rendőrségi üldözés végén a Maserati Levante szó szerint beékelődött a híd alá

A Maserati Levante sofőrjének óriási szerencséje volt, hogy egyáltalán túlélte ezt a félelmetes balesetet. A kaliforniai autópályarendőrség Oakland-i kapitánysága nemrég

Read More...