Az Abarth legújabb Guinness-világrekordja

In hír

Az Abarth-nak sikerült új Guinness-világrekordot beállítania. A sikerről nem igazán tudnak sokan és valószínűleg nem is érdekli az autós társadalmat különösebben.

Hogy mivel írták be nevüket a Guinness-rekordok könyvébe? Létrehoztak egy Facebook oldalt és a rajongótáborukat hívták segítségül. Az ötlet, hogy töltsenek fel képeket az autóikról.

Egy órán belül az Abarth tulajdonosok 868 különféle képet töltöttek fel a kocsijukról. A felhívás olyan népszerű lett, hogy elérték „a legnagyobb digitális összejövetel” rekordját.

Az „Abarth Digital Day”, a társadalmi távolságtartást elősegítő esemény megszervezéséhez Ylenia Baccario az olasz „Tutto esaurito” rádióadó műsorvezetője is segített, az élő közvetítésben közreműködött, DJ Fabio Liuzzi is. A digitális képeket, az Ema Motorsport, az Officine Abarth élőadásban közvetítette az online közönségnek.

Abarth hivatalosan 87 bejegyzett klubot számlál szerte a világon és több mint 5000 taggal büszkélkedhet, sokan a ’The Scorpionship’ közösséghez tartoznak, amely négy éve aktív az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban.

Az Abarth két évvel ezelőtt csinált már Guinness-világrekordot. Sikerült leggyorsabban a nyolcas vonalat leírni autóval ötször, két autó között. A mutatványt a kaszkadőrpilóta, Alastair Moffatt egy 124-es Spider-rel 45,66 másodperc alatt tette meg. Moffatt több Guinness-rekordot is birtokol. Eredményei között szerepel a legszűkebb helyre történő párhuzamos parkolás tolatásból és a legkisebb helyre egy ívből történő párhuzamos parkolás.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...