Magyarországra jön az LEVC, amely a londoni black cab taxit gondolta újra

In hír
LEVC

A LEVC (London Electric Vehicle Company) a londoni black cab taxit gondolta újra modern formában. Így az elektromos hajtással és hatótáv növelővel rendelkezik. Az elektromos hatótávja majdnem 100 km, míg hatótávnövelővel több, mint 500 km megtételére képes.

Az akku 31 kWh-ás, a hatótávnövelő pedig 1,5 literes. Ezt a hajtásláncot a LEVC eCity technológiának hívja.

LEVC

A taxin kívül még két típusa van a LEVC-nek. A TX Shuttle a TX elektromos taxi génjeit hordozza magában, így a hajtásáról is ugyanaz az eCity technológia gondoskodik, amely a zéró emisszióra képes taxit rugalmas, 510 kilométeres teljes hatótávval és 101 kilométeres tisztán elektromos hatótávval ruházza fel.

LEVC

Minden TX Shuttle úgy készül, hogy az utasok számára maximális biztonságot és védelmet kínáljon. A modell akár hat utasülést, kerekesszékes hozzáférést, az utasteret a vezetőtértől leválasztó falat, érintésmentes hátsó fizetési lehetőséget, könnyen tisztítható felületeket és egy speciális kommunikációs rendszert is kínál, amely lehetővé teszi az utasok és a sofőr könnyű kommunikációját.

LEVC

Az LEVC új elektromos haszongépjárműve, a VN5 már elérhető az Egyesült Királyságban, Európában pedig 2021 tavaszán kezdődik meg a piaci bevezetése. Az egytonnás teherbírású kategóriában induló VN5 a TX merész, jól megkülönböztethető formatervét és könnyű, alumínium konstrukcióját, valamint innovatív eCity elektromos technológiáját örökli.

LEVC

A VN5 tisztán elektromos hatótávja 98 kilométer, teljes hatótávja pedig 489 kilométer, akár 5,5 köbméteres rakterében pedig könnyedén elfér akár két Euro raklap is, összesen 830 kilogrammos terheléssel.

LEVC

A márka magyarországi forgalmazója a Gablini cégcsoport lesz. Az LEVC hálózata 2021 végéig 21 országot fog lefedni.

Joerg Hofmann, az LEVC vezetője hozzátette: „Magyarország egyértelmű e-mobilitási vízióval rendelkezik, melynek keretében számos támogatás ösztönzi a flottaüzemeltetőket arra, hogy zéró emissziós járművekre váltsanak. A Gablini cégcsoporttal együttműködve izgatottan várjuk márkánk és termékeink bevezetését erre a progresszív piacra.”

Kíváncsian várjuk a taxis társadalom reakcióját. Nagy részben az ő vásárlókedvük fogja meghatározni az LEVC helyét a magyar piacon.

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...