Az autóiparnak sokkal több állami támogatást kell biztosítani az élhető jövő kialakításához

In elektromos autók, hír

Az Egyesült Államokban az egyik legfontosabb EV-k mellet harcoló lobbicsoport felszólította az amerikai kormányzatot, hogy adjon nagyobb támogatást az elektromos járművek népszerűsítésére.

Az Alliance for Automotive Innovation nemrégiben közzétett jelentése szerint az autóipar „egy globális átalakulás csúcsán van. Jelentős, hosszú távú beruházásokra van szükség a villamosítás területén, valamint fokozni kell a közlekedésbiztonsági technológiák fejlesztését”.

Az Alliance for Automotive Innovation szerint egy új jövőkép kialakítására és átfogó gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi és kulturális stratégiára van szükség, ha az Egyesült Államok továbbra is vezetője szeretne maradni az elektromos járművek fejlesztésének és terjesztésének. Hozzátette, hogy Kína az akkumulátor ellátási láncával és a gyártási szakértelmével már meghatározó szerepet tölt be a globális EV versenyben. Európa is saját ellátási láncolatot fejleszt, miközben Japán elkötelezte magát az üzemanyagcellákkal történő technológia fejlesztése és támogatása mellett.

“Az autóipar régóta meghatározó gazdasági motorja a nemzetnek és készen áll arra, hogy az elkövetkező évtizedekben az amerikai innováció és gyártás alapja maradjon” – mondta az érdekcsoportokat tömörítő szövetség vezetője. „A lehetőségek megvalósításához világszintű együttműködésre és kreativitásra van szükség az érdekelt felek között. Lehetőségünk van arra, hogy elfogadással és együttműködéssel egy új és átfogó képet mutassunk arról, hogy mi kell a tisztább, biztonságosabb, okosabb közös jövő megvalósításához.”

A CNBC megjegyzi, Joe Biden megválasztott elnök határozottan támogatja az elektromos járműveket, máris 400 millió dollárt ígért állami beruházásoknak a tiszta energiára, amely magában foglalja az akkumulátor fejlesztéseket és a villamos energia minél nagyobb fokú kihasználását. Emellett 2030 végéig 500 000 új elektromos töltőhelyet akar létesíteni országszerte, amellyel jelentősen megnövelné a jelenleg rendelkezésre álló 29 000 töltőhelyet.

A szövetség javasolta a kutatás fejlesztések, valamint a gyártásba történő beruházások támogatását is.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...