Az elektromos Rivian R1T karácsonyi fénybe borította a parkot

In elektromos autók

A Rivian R1T az egyik legjobban várt elektromos autó. Karácsony alkalmából a Rivian cég megragadta a lehetőséget és készített egy kis bemutatót az új modellnek. A platóba épített aljzatról egy 20 000 izzóból álló karácsonyi világítást működtetett.

Az egyetlen csatlakozóra kötött fényfűzér az R1T rakodóteréből üzemelve a Timber Pointe Szabadtéri Központot egy téli csodavilággá változtatta, ez a fényáradat féltékennyé tette még Clark Griswoldot is (Karácsonyi vakáció; Chevy Chase és Beverly D’Angelo főszereplésével).

Nem tudni, hogy mennyi ideig világítottak a lámpák, de az biztos, hogy nem okozott problémát az autónak, mert az RT1 egy tekintélyes 135 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, amely a gyártó szerint 483 km-t meghaladó távolságot biztosít a töltések között. Ha a vásárló igényli, lehetősége van Max akkumulátorral megrendelni a kocsit, amelynek kapacitása 180 kWh, így a megtehető távolságot több mint 644 kilométerre növeli.

A kiváló hatótávolság mellett az R1T négy villanymotorral és összkerék hajtással rendelkezik. A méretes kisteherautó menetteljesítménye is figyelemreméltó 754 lóerőt és 1120 Nm nyomatékot teljesít, ezzel az erőkészlettel három másodperc elegendő, hogy túllépje a 100 km/órás sebességet és könnyedén elérje az elektronikusan limitált 201 km/h maximális végsebességet.

A pick-up várható sikerének a teljesítmény csak egy része, mivel az Rivian rengeteg egyedi megoldást készített az autóba, például van egy tágas és egyedi ’alagútja’, amely az utasfülke alatt található és a jármű teljes szélességét átéri. A különleges rakodótér 350 liternyi helyet biztosít a hosszabb tárgyaknak, például egy golftáskának vagy snowboardnak.

Az R1T Launch Edition 2021 júniusában érkezik és 2022 januárjában már újabb változatok követik. Az elektromos pick-up ára 67 500 dollárnál kezdődik és a vállalat jelenleg már 1000 dolláros foglalásokat is elfogad.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...