Gyorsulási verseny: Lambo Huracan Performante vs. Taycan vs. Model S vs. Aston DBS vs. McLaren 540C

In elektromos autók, Téma

A rögtönzött gyorsulási versenyekben az a jó, hogy hasonló képességű, de eltérő teljesítményű autóknak is összemérhetjük a tudását és láthatjuk a valós különbséget, nem csak a száraz adatok alapján kell elképzelni, hogy melyik autó mire képes. A mostani kis verseny érdekes lesz, öt olyan autó méri össze erejét, amelyek nem azonos szegmens tagjai és hajtásuk szempontjából korántsem számítanak közvetlen vetélytársaknak.

Ezek ellenére az Autotrader szerkesztője, Rory Reid kíváncsi volt, hogy egy Lamborghini Huracan Performante hogyan kerekedik felül néhány nagyon komoly gépen egy 1/4 mérföldes gyorsulásban. Végül az eredmény a papírforma szerint alakult, de nem tűnt eléggé meggyőzőnek a Lambo ezen a rövidebb távon.

A Porsche Taycan Turbo S helyett ’csak’ egy Taycan 4S-t kapott, az erősebb Porsche jobb ellenfele lehetett volna a Tesla-nak. A McLaren 540C egy fantasztikus szuperautó, de még sem volt a Huracan Performante számára komoly kihívó, mivel ez a modell a Lamborghini csúcsát képviseli, míg az 540C egy belépő szintű McLaren.

Az érdekesség kedvéért rajthoz állt az Aston Martin DBS, amely erősebb, mint a Lambo vagy a McLaren, de sokkal nehezebb így kevésbé tudott fenyegetően elindulni és a hátrányát képtelen volt ledolgozni. Ebben az egyenes gyorsulásban ragyogtak a teljesen elektromos autók. A Model S és a Taycan rögtön kilőttek a rajt után, de egy idő után megérkezett a Lamborghini igazi ereje és megmutatta, hogy ki a ’király’.

Forrás: carscoops

You may also read!

endurocross

Hertlik Donoven: újabb második hely, ezúttal végre problémamentesen!

Kategóriájában szerzett újabb második hellyel egyre közelebb kerül álmaihoz a 2022-es endurocross Magyar Bajnokságban Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros

Read More...
drágul az üzemanyag

Péntektől emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik bruttó 4-4 forinttal. Ez azt jelenti, hogy a piaci

Read More...
R5 Turbo 3E

Közönségdíjas az R5 Turbo 3E a 2022-es Arts & Elegance Concours-on

Az R5 Turbo 3E elnyerte a 2022-es Art & Elegance concours közönségdíját, a kiállítást 2022.09.25-én Chantilly-ben tartották Franciaországban. Az R5

Read More...