Gyorsulási verseny: Lambo Huracan Performante vs. Taycan vs. Model S vs. Aston DBS vs. McLaren 540C

In elektromos autók, Téma

A rögtönzött gyorsulási versenyekben az a jó, hogy hasonló képességű, de eltérő teljesítményű autóknak is összemérhetjük a tudását és láthatjuk a valós különbséget, nem csak a száraz adatok alapján kell elképzelni, hogy melyik autó mire képes. A mostani kis verseny érdekes lesz, öt olyan autó méri össze erejét, amelyek nem azonos szegmens tagjai és hajtásuk szempontjából korántsem számítanak közvetlen vetélytársaknak.

Ezek ellenére az Autotrader szerkesztője, Rory Reid kíváncsi volt, hogy egy Lamborghini Huracan Performante hogyan kerekedik felül néhány nagyon komoly gépen egy 1/4 mérföldes gyorsulásban. Végül az eredmény a papírforma szerint alakult, de nem tűnt eléggé meggyőzőnek a Lambo ezen a rövidebb távon.

A Porsche Taycan Turbo S helyett ’csak’ egy Taycan 4S-t kapott, az erősebb Porsche jobb ellenfele lehetett volna a Tesla-nak. A McLaren 540C egy fantasztikus szuperautó, de még sem volt a Huracan Performante számára komoly kihívó, mivel ez a modell a Lamborghini csúcsát képviseli, míg az 540C egy belépő szintű McLaren.

Az érdekesség kedvéért rajthoz állt az Aston Martin DBS, amely erősebb, mint a Lambo vagy a McLaren, de sokkal nehezebb így kevésbé tudott fenyegetően elindulni és a hátrányát képtelen volt ledolgozni. Ebben az egyenes gyorsulásban ragyogtak a teljesen elektromos autók. A Model S és a Taycan rögtön kilőttek a rajt után, de egy idő után megérkezett a Lamborghini igazi ereje és megmutatta, hogy ki a ’király’.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...