Elkészült a Beep Boop, a VW Previews mobil EV töltőrobot prototípusa

In elektromos autók

Nem először hallunk önállóan működő töltőrobotokról. A VW nagyjából egy évvel ezelőtt mutatta be a droidok ötletét, ezzel párhuzamosan a kínai AIWAYS elektromos autógyártó pedig saját töltőrobotok fejlesztésébe kezdett.

A VW töltőrobotjának az lesz a feladata, hogy teljesen önálló töltést kínáljon az elektromos járművek számára a parkolóházakban vagy a földalatti garázsokban.

 „A töltési infrastruktúra kulcsfontosságú tényező az elektromos mobilitás sikerében. Töltőrobotunk csak egy lehetőség a számos ötletünk közül, de kétségtelenül az egyik leglátványosabb ”- jelentette ki Thomas Schmall, a VW Group Components vezérigazgatója.

A robot indítható egy mobilalkalmazáson keresztül vagy aktiválható a Car-to-X kommunikáció segítségével. A töltőeszköz önállóan az autóhoz irányítja magát, a teljes folyamat teljesen emberi beavatkozás nélkül zajlik.

Több jármű egyidejű feltöltése érdekében a robot egy mobil energiatároló egységet csatlakoztat az autóhoz, ezt a folyamatot akár több autónál is megismétli. A töltés befejezése után a droid önállóan összegyűjti a mobil energiatároló egységet és visszaviszi a központi töltőállomásra, figyelve a gyalogos illetve autóforgalomra.

“A hatékony töltési infrastruktúra kiépítése központi feladat, komoly kihívást jelent az egész szektor számára” – tette hozzá Schmall. „Olyan megoldásokat fejlesztünk, amelyek segítenek elkerülni a költséges önálló beruházásokat. A mobil töltőrobot és a rugalmasan bárhol elhelyezhető gyorstöltő állomás csak két ilyen megoldás, amely már elérhető közelségben van. ”

A mobil töltőrobot prototípusa már a tesztelési szakaszba lépett és a VW a következő év elején beindítja a rugalmasan telepíthető töltőállomás rendszerét.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...