A világ leggyorsabb elektromos autója az Aspark már Európában is megvásárolható

In elektromos autók

Az Aspark 2019-ben mutatta be az Owl-t, de a modell gyártása csak most indult el és nagyon korlátozott példányban készül. Észak-Amerikában és Európában kizárólag a nagy presztízzsel rendelkező kereskedők hálózatán keresztül érhető el.

A cég csak a franciaországi Beure-ban és a floridai Miamiban szerződött kereskedéssel. Az Aspark-ra az eszméletlen ára ellenére úgy tűnik van igény. Saját bemutatótermet nyitott Japánban, Oszakában és azt tervezik, hogy az elkövetkező hetekben további kereskedőket vonnak be az értékesítői hálózatba.

De mitől különleges az Aspark Owl? Állítólag ez a világ leggyorsabb e-autója, állóhelyzetből a 100 km/órás sebességet 1,72 másodperc alatt képes elérni.

A lenyűgöző menetteljesítmény eléréséhez négy villanymotorral van felszerelve, amelyek együttesen 1985 lóerőt és 2000 Nm nyomatékot produkálnak. Egy 64 kWh-s lítium-ion akkumulátor táplálja a motorokat, amelyek lehetővé teszik, az NEDC szerint akár a 450 km hatótávolságot és az állítólagos 400 km/órás maximális sebességet.

A nagy teljesítményű hajtáslánc mellett az Owl szénszálas utascellával és szénszálas karosszériával rendelkezik. A modell aktív aerodinamikai elemeket és szén-kerámia speciális fékrendszert kínál, amelyhez egy tízdugattyús féknyerget szereltek.

 

Az Owl gyártása már megkezdődött és az olasz Manifattura Automobili Torino együttműködésével készül, amely az egyszeri és korlátozott számú gyártású járművek gyártására specializálódott. Ennek apropóján csak 50 darabot készítenek a hiperautóból. Az ára 2,9 millió euró (kb. 1 millárd 50 millió forint!).

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...