A Tesla 2021-ben meghódíthatja az Indiai piacot

In elektromos autók

Az ország közlekedési minisztere és Elon Musk megegyezett és a Tesla forgalmazása végül 2021-ben megkezdődik Indiában, a világ ötödik legtöbb autót használó piacán.

Az Indian Expressznek adott interjúban Nitin Gadkari elmondta, hogy a Tesla megkezdi járműveinek értékesítését az országban, majd a piaci kereslet függvényében döntenek, hogy esetleg összeszerelő üzemet vagy komplett autógyárat indítanak a térségben.

Elon Musk egy Twitter bejegyzésben közölte, hogy a Tesla 2021-ben valóban belép az indiai piacra, csak nem januárban, ahogy korábban pletykálták, hanem pár hónappal később. Az első Tesla, amely Indiában elérhetővé válik, a Model 3 lesz, ezzel a vállalat legnagyobb számban értékesített modellje lehet.  

India komoly erőfeszítéseket tesz az elektromos járművek népszerűsítésére, mindenképpen csökkenteni kívánja az ország olajfüggőségét. Eddig minden e-autós törekvéstől elzárkózott az ország, ennek oka lehet a gyártás, az infrastruktúra, beleértve a töltőállomások és az erre irányuló beruházások teljes hiánya – írja a Reuters.

Az indiai kormány még szeptemberben jelentette be, hogy 2030-ig 4,6 milliárd dolláros állami támogatást tervez felajánlani különböző vállalatoknak EV-akkumulátorgyárak létrehozására. Indiában csak 3400 elektromos autót értékesítettek 2019-ben, szemben az 1,7 millió ICE-meghajtású személyautóval.

Az Standard and Poor’s 500 indexhez nemrég csatlakozott Tesla részvényeinek értéke 2020-ban több mint 650 százalékkal nőtt, ami több mint 600 milliárd dolláros piaci értékelést adott neki. Ez azt jelenti, hogy a Tesla autógyár értékesebb, mint a kilenc legnagyobb autógyártó együttvéve és ezzel Musk a világ második leggazdagabb emberévé vált, csak az Amazon alapítója Jeff Bezos rendelkezik nagyobb vagyonnal.

Forrás: carscoops

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights