A Tesla 2021-ben meghódíthatja az Indiai piacot

In elektromos autók

Az ország közlekedési minisztere és Elon Musk megegyezett és a Tesla forgalmazása végül 2021-ben megkezdődik Indiában, a világ ötödik legtöbb autót használó piacán.

Az Indian Expressznek adott interjúban Nitin Gadkari elmondta, hogy a Tesla megkezdi járműveinek értékesítését az országban, majd a piaci kereslet függvényében döntenek, hogy esetleg összeszerelő üzemet vagy komplett autógyárat indítanak a térségben.

Elon Musk egy Twitter bejegyzésben közölte, hogy a Tesla 2021-ben valóban belép az indiai piacra, csak nem januárban, ahogy korábban pletykálták, hanem pár hónappal később. Az első Tesla, amely Indiában elérhetővé válik, a Model 3 lesz, ezzel a vállalat legnagyobb számban értékesített modellje lehet.  

India komoly erőfeszítéseket tesz az elektromos járművek népszerűsítésére, mindenképpen csökkenteni kívánja az ország olajfüggőségét. Eddig minden e-autós törekvéstől elzárkózott az ország, ennek oka lehet a gyártás, az infrastruktúra, beleértve a töltőállomások és az erre irányuló beruházások teljes hiánya – írja a Reuters.

Az indiai kormány még szeptemberben jelentette be, hogy 2030-ig 4,6 milliárd dolláros állami támogatást tervez felajánlani különböző vállalatoknak EV-akkumulátorgyárak létrehozására. Indiában csak 3400 elektromos autót értékesítettek 2019-ben, szemben az 1,7 millió ICE-meghajtású személyautóval.

Az Standard and Poor’s 500 indexhez nemrég csatlakozott Tesla részvényeinek értéke 2020-ban több mint 650 százalékkal nőtt, ami több mint 600 milliárd dolláros piaci értékelést adott neki. Ez azt jelenti, hogy a Tesla autógyár értékesebb, mint a kilenc legnagyobb autógyártó együttvéve és ezzel Musk a világ második leggazdagabb emberévé vált, csak az Amazon alapítója Jeff Bezos rendelkezik nagyobb vagyonnal.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...